Vera

Fullt navn: Vera Eline Torp Bakke

Vera er 62 år. Hun fikk diagnosen parkinson for litt over fem år siden. Vera var tidligere drosjeeier, og hun var primus motor for taxi-laget i bowling. Hun har en sønn og to barnebarn som hun er veldig glad i. Vera skilte seg for 8 år siden. Mannen var også taxisjåfør. Han mistet lappen pga. fyllekjøring. Vera var også hard på flaska, men har ikke smakt alkohol siden skillsmissen.

Vera er fortsatt leder av bowlingklubben. Hun ble uføretrygdet for to år siden. Hun har mye skjelvinger, stivhet og synes selv at det kan være vanskelig å henge med hvis samtaler går for fort. Medisin hjelper, men i det siste har hun måttet øke ganske mye på dosene. Stemmen til Vera er fin og uten skjelvinger.

Interesser: bowlingklubben og barnebarna

Bruk av PC

Har lyst til å bruke PC, men vet ikke hvordan hun skal komme i gang. Har mye skjelvinger og blir fryktelig sliten når hun må skrive på tastatur og bruke mus. Noen ganger låser fingrene seg slik at det kommer en hel haug med like bokstaver. Vera synes det er vanskelig å forstå skjermbilder med mange lenker, knapper, menyer osv. Hun kunne tenkt seg helt enkle bilder som var lette å skjønne. Egentlig har hun veldig lyst til å få til PC, og det hun tror at hun vil bruke datamaskin til er:

  • Kontakt med venner og familie på epost og sms.
  • Digitalt kamera (får det ikke til i dag).
  • Arrangere årets klubbtur for bowlinglaget (reservere hotell, ...).
  • Holde medlemsregisteret oppdatert (excel).
  • Bruke nettbank.