Rar internett-løsning

16. april

Arbeidet med oppsett av maskiner fortsatte og ble avsluttet i dag.

Internett

Det var en god del frem og tilbake mht. om internett kunne fikses i dag. Den siste beskjeden vi fikk var at internett skulle monteres. Da vi ga oss for dagen hadde vi imidlertid ikke sett noe til DrukNet. Pema ringte oss på hotellet, og da han kom tilbake var DrukNet på plass.

Internett-forbindelsen i Paro er en form for trådløs kommunikasjon med en boks/antenne på utsiden. Vi har ikke sett noe slikt før. Nøyaktig hvilken hastighet som oppnås vet vi ikke, men det er muligens litt bedre enn en vanlig modem-løsning. Pema hentet sitt private utstyr, så vi fikk aktivert Jaws, Magic og Norton.

Rinsin Pam

Joda, han dukket opp i Paro også. Vi tok kun en kort prat på datarommet. Rinsin og rektor la stor vekt på at de trengte en server. Egentlig tror jeg de missforstår litt, for server betyr noe i retning av å kunne dele internett med resten av skolens elever. Med den forbindelsen de nå har er nok dette en dårlig ide.

Turister

Vi spiste middag på hotellet (nøyaktig lik de andre middagene, egentlig). Det som var annerledes var at på dette hotellet var det faktisk en gruppe turister!

Verten lovet oss å kjøre oss til flyplassen torsdag morgen.