Politi, traffikkulykke og middag med ED

13. april

Frokost i Trongsa Rundkjøring Slike små figurer så en ofte på hyller i fjellvegger og i murer Det her er og rhododendro tror jeg! Kollektivtransporten For det trente øye så sitter det noen apekatter her Gamlekara disktuerer trafikkulykken Selv de mest skrøplige husene hadde parabolantenne


Se og hør et videoklipp fra denne delen av turen

Det var beinhardt å komme i gang kl. 06.00 i dag. Tanken på en hel dag i bilen var mildt sagt lite fristende. Det regnet mye om natta, men det var opphold da vi kjørte. Været var nokså fint i hele dag. På toppene kom nedbøren som snø, og snøen lå fortsatt på trærne i de høyeste områdene av turen. Dagens etappe hadde vi kjørt før, men naturligvis den andre veien (Bomthang-Thimpu).

Politiet ventet på oss ved første sjekkpunkt

Det var litt rart at politiet kom til bilen vår, men veldig redde ble vi vel ikke. Det som føltes ubehagelig er at vi måtte levere fra oss passene tidligere i uka.

Noen hadde anmeldt sjåføren for å ha vært borti bilen hans. Derfor måtte vi vente til den andre bilen kom før vi fikk passere. Einar, Randi, Are og jeg startet rett og slett å gå. På denne måten fikk vi en 45 min. mosjonsøkt! Det var herlig!

Sjåføren vår er ikke god til å rygge, og han hadde nok vært borti den andre bilen. Vi kjenner ikke detaljene så godt, men det skjedde da han skulle snu bilen i dag tidlig.

Ulykke

Vi kjørte og kjørte. Enkel frokost, og etter hvert nærmet vi oss Wangdi Pho Drang (stedet for å spise lunsj). Da var det plutselig stopp. Vi fikk høre at det var en ulykke. Det viste seg å være en lastebil som hadde møtt en liten personbil. Veien var så trang at det ikke ble plass til begge. Lastebilen har kanskje sneiet personbilen, kanskje har sjåføren selv kjørt i grøfta. Det ble i alle fall ingen personskader. Farten har nok også vært i høyeste laget for det var lange bremsespor.

Frodige daler og apekatter

Det er virkelig masse rhododendron, og den blomstrer. I Bhutan er det ca. 40 ulike arter.

I dag så vi 3 apekatter i veikanten. Vi forsøkte å fotografere dem, men de var veldig skye. Ellers var det mange yac-okser langs veien.

Bambus vokser det mye av, og planten utnyttes for å lage alt fra hus til små risboller. Apekattene forsyner seg også, forresten. I dag så vi to tilløp til masseproduksjon av bambus-artikler. Utsalgene lå i veikanten, men vi stoppet ikke for å se på varene.

Middag

Education department hadde bedt oss på en uformell middag kl. 19.00. Vi måtte ringe å si at vi ikke klarte å nå frem pga. forsinkelsene. Halv åtte var det klart for mat, og vi ble veldig fornøyde da det viste seg at vi skulle være på hotellet.

Et eget rom var gjort klar for oss. Først fikk vi kaffe, te og litt snacks. Så vanket det en øl eller juice. Forretten var champignonsuppe, men middagen var ellers som de fleste andre vi har spist. Kvaliteten var nok likevel helt på topp, og maten smakte. En forskjell var det forresten: friske grønnsaker. Momoene hadde en annen form, men var ellers det samme som vi har spist før på turen.

Ris er godt, men det som er godt kan man også få for mye av. Det hadde smakt med en pizza, hamburger, fiskeboller, godt norsk brød, ... Helt OK at turen nærmer seg slutten nå!