World Cup Nordisk for funksjonshemmede

Sesongens World Cup nordiske grener for funksjonshemmede avsluttet i Vuokatti, Finland i ukene før påske. Alle renn ble i år som de to foregående sesongene, betjent med operatør og resultatsystem fra MediaLT.

Skrevet av: - 16.04.2012

IPC logo

Årets sesong startet på Sjusjøen før jul, fortsatte med renn i Wisconsin og Minnesota i januar/februar og avsluttet altså i Finland. World Cup blir i tillegg til kampen om Worldcup-poenger, brukt til å teste ut nye konkurranseformer. I år har det være arrangert stafett for miksede lag. Hvilket betyr at lagene settes opp med forskjellige klasser og også med både kvinner og menn. Og samme person kan gå flere etapper. Det er 4 etapper, 2 klassiske/sitski og 2 med friteknikk. Med stor sannsynlighet blir dette en øvelse under Paralympics 2014 i Sochi.

Det ble 2 norske vinnere i langrenn. Mariann Marthinsen overlegent i sitski, mens Vegard Dahle knep seieren i stående med en knepen margin på 5 poeng til andremann.

I skiskyting tok Nils-Erik Ulset en relativt klar seier. Han konkurrerer i stående klasse.

MediaLTs worldcup-sider .

I serien "Min idrett" på NRK1 ble sitskieren Trygve Steinar Larsen portrettert. Programmet ble sendt den 3. april. Han fylte 40 år på siste konkurransedag i Finland og ble behørig mottatt og feiret i mål av en stor skare beundrere, trenere, lagkamerater, konkurrenter og nysgjerrige. Han aprilspøkte med at han ble 29, noe som ble trodd av veldig mange.

Link til NRKs Min Idrett med Trygve Steinar Larsen.

Nyhetsarkiv

Sorter på tema

Sorter på forfatter