Vil du oppleve synstolket teater?

MediaLT jobber for at synstolking skal få gjennomslag på nye arenaer. I samarbeid med Nationaltheatret tilbyr vi derfor den 21. november synstolking av den kritikerroste forestillingen Hedda Gabler.

Skrevet av: Magne Lunde - 24.10.2013

Movietalk logo

Synstolkingen av forestillingene gjennomføres som en del av prosjektet  Synstolk nETT (SETT-prosjektet) som støttes av Deltasenteret. Hovedmålet i SETT-prosjektet er å ta fram en brukervennlig og rimelig løsning for distribusjon av synstolking, for eksempel i kinosaler, teatre og lignende.

Movietalk

En slik løsning er nå på plass. Den har navnet Movietalk, og det er denne løsningen som nå skal testes ut  i forbindelse med synstolking av en teaterforestilling. App'en Movietalk må lastes ned til en smarttelefon (iPod kan også brukes). Vi ønsker også å ivareta de som ikke har en smarttelefon, og tilbyr derfor å låne ut utstyr. Det gjelder imidlertid å være rask med å melde seg på. Siden dette er en testforestilling, har vi måttet begrense antallet til ti synshemmede (forestillingen er gratis for synshemmede). Ønsker du å komme i gang med å bruke en smarttelefon, henviser vi til prosjektet Eplekjekt.

Teste på forhånd

Stykket som skal synstolkes er Hedda Gabler. Det har fått svært gode kritikker. Forestillingen finner sted på Nationaltheatret i Oslo den 21. november kl 19:30. På grunn av at vi vil sikre at alle har fått installert Movietalk, må synshemmede møte opp kl 17:45. Deltakerne vil da først motta noe felles informasjon.  Deretter vil det bli gjennomført testing, for å sikre at den enkelte får inn synstolkingen på smarttelefonen sin. Kl 19:00 vil det være mulig å lytte til forhåndsinformasjon om synstolkingen av stykket.

Påmelding

Ønsker du å være en av dem som får med deg synstolkingen av Hedda Gabler, kan du kontakte Magne Lunde på telefon 91 79 00 78 eller på e-post: magne@medialt.no. Alle som deltar må svare på et spørreskjema i etterkant av forestillingen. Svarene vil bli brukt i arbeidet med å få på plass en varig ordning av synstolking av teater i Norge.

Nyhetsarkiv