Universelt utformet online-musikkspill

MediaLT har nå utviklet et musikkspill med lav brukerterskel som kan spilles på internett.

Skrevet av: Morten Tollefsen - 03.04.2006

MediaLT har lenge ønsket å utvikle et online-spill som kan brukes av mennesker med store sammensatte handikap. Resultatet har blitt et universelt utformet musikkspill, som har fått navnet HeiPipLerke.

Musikkspillet kan nå spilles gratis på nettadressen: http://heipiplerke.medialt.no. Vi har også laget en CD-versjon av spillet. Den koster 200,- kroner eks. mva, og kan bestilles ved å sende en e-post til info@medialt.no eller ringe 21 53 80 10.

Ønsker tilbakemeldinger

Den samme e-postadressen og det samme telefonnummeret kan også brukes til å gi tilbakemeldinger om spillet. Vi er veldig glad for alle tilbakemeldinger: Om det er gøy å spille, funksjoner som bør endres/sløyfes/legges til, om hvordan tilgjengelighetsfunksjonene i spillet fungerer osv.

UPS-prosjektet

Musikkspillet HeiPipLerke er utviklet som en del av prosjektet Underholdende Programvare for mennesker med Sammensatte lærevansker (UPS-prosjektet). Prosjektets hovedmål har vært å tilrettelegge og utvikle programvare for unge og voksne mennesker med sammensatte lærevansker, som er inkluderende. Dette hovedmålet har bestått av tre delmål:
1. Tilrettelegge ”ordinære” dataspill
2. Utvikle og etablere et nytt nettsted om underholdende programvare for funksjonshemmede (www.spillehula.no)
3. Utvikle nye spill

[Bilde: HeiPipLerkes hovedmeny]

Som en følge av delmål 3 er dataspillet HeiPipLerke utviklet. Tanken med spillet er at det skal kunne brukes av alle. Målsetningen er at spillet skal ha en meget lav brukerterskel, og at det skal være tilpasset alle slags hjelpemidler.

Komponere musikk

Hei-pip-lerke er et program der du komponerer din egen musikk. MediaLTs maskott Pip er hjelperen din, og Pip’en forteller deg hvor du er og hvilke valg du har. Både scanning og innebygget tale er tilgjengelig i HeiPipLerke. Programmet kan brukes med 1, 2 eller flere brytere, mus, tastatur, ...

Første gang programmet startes er alle tilgjengelighetsfunksjoner aktivert. Du kan skru av/på de funksjonene du ønsker, og valgene blir lagret for senere bruk.

Esker med instrumenter

Det finnes fire esker som hver inneholder et unikt musikktema. Først velger du hvilken eske du vil utforske. Deretter velges instrumenter til melodi, rytme og bass. Når komponeringen er ferdig, blir det avholdt en liten konsert hvor låten spilles opp.

 

[Bilde: Instrumentvalg på melodi]

Send låten til noen du kjenner

Hvis du ønsker å dele musikken din med venner og familie kan du sende en e-post. Mottakeren får en lenke som peker til en side der komposisjonen kan spilles av.

Systemkrav

HeiPipLerke forutsetter Macromedia Flash Player 7.0. De aller fleste PC’er har dette installert (og alle moderne nettlesere støtter Flash).

Nyhetsarkiv