Undervisningen av buthaneserne er startet

Det neste halvåret skal tre synshemmede og to seende personer fra Buthan daglig motta undervisning i MediaLTs lokaler. De skal skoleres til å bli Buthans ressursgruppe på området IKT og synshemmede.

Skrevet av: Magne Lunde - 24.04.2007

[Bilde: Elevene fra Buthan samlet i møterommet hos MediaLT]MediaLTs bistandsprosjekt i Buthan har nå gått inn i en ny fase. Torsdag den 19. april landet fem buthanesere på norsk jord. Det neste halvåret skal de daglig få undervisning av oss her i MediaLT.

Tre av buthaneserne er synshemmet og to seende. Alle fem jobber innenfor undervisningssektoren i Buthan. Når de reiser tilbake til Buthan, skal de utgjøre en ressursgruppe som skal bygge opp en IKT-opplæring i hjemlandet. De skal integrere IKT-opplæringen inn i den øvrige opplæringen i grunn- og videregående skole, samt utvikle IKT-kurs for synshemmede i yrkesfør alder.

I løpet av undervisningsopplegget planlegges det mange eksterne besøk, for at de skal få en innføring i hvordan det norske samfunnet fungerer på dette området. Hvis noen ønsker besøk av buthaneserne, ber vi dere derfor om å kontakte oss.

Vi i MediaLT ser fram til et spennende halvår, som vi også kommer til å lære mye av. Blir opplegget vellykket, håper vi å kunne starte tilsvarende prosjekt i andre utviklingsland.

Nyhetsarkiv