ULOBA bundler EaseReader som den første i Norge

Det er viktig at alle mottakerne av DAISY-bøker har tilgjengelige avspillingsverktøy. Dette kan en utgiver sikre vha. bundlet programvare.

Skrevet av: Morten Tollefsen - 09.05.2005

Uloba (www.uloba.no) har i mange år utgitt Arbeidslederpermen og Assistentpermen som DAISY-bøker. For ULOBAs medlemmer er disse oppslagsverkene viktige, og det har vært ønskelig å tilby materiellet i ulike formater. Årets elektroniske utgaver er samlet på en CD, og her finnes Arbeidslederpermen og Assistentpermen i Word, PDF og DAISY!

Først i Norge

Som den aller første i Norge har ULOBA utgitt en CD med såkalt "bundlet" programvare. Dette betyr at CDen leveres med et avspillingsverktøy for DAISY. Programmet heter EaseReader. Når programmet er installert kan materiellet på CDen spilles av. For å kunne lese andre DAISY-bøker må man ha en lisens.

Bundling av EaseReader på denne måten er supert hvis man ønsker å sikre at alle kan spille av en bok!

Slik virker det

Hvis en fullversjon av EaseReader er installert, eller dersom den bundlede versjonen er installert åpnes boka på CDen når den settes inn. Hvis det ikke finnes en EaseReader på maskinen starter installasjonsprogrammet.

Vil du vite mer?

Ta kontakt med Morten Tollefsen i MediaLT hvis du vil vite mer om innspilling av DAISY-bøker eller bundling av EaseReader:

morten@medialt.no
tlf: 21 53 80 10

Nyhetsarkiv