TTT vant gull!

Den taktile platen MediaLT benytter blant annet til vårt verdensatlas vant gull i en stor konkurranse. Vi gratulerer produsenten TouchGraphics, og kan selv skrive under på at dette er både solid, brukervennlig og nyttig utstyr.

Skrevet av: Morten Tollefsen - 06.07.2006

TTT (Talking tactile tablet) vant gull i 2006 Industrial Design Excellence Awards (IDEA). Begrunnelsen var blant annet at dette var et tidsriktig designet produkt, at utstyret var nyttig og ikke minst at platen er enkel å bruke.

[Bilde: TTT]

TTT brukes for å gi synshemmede bedre tilgang til grafikk. Bilder å kjenne på (taktil grafikk) legges på platen. Til bildets ulike deler kan det legges inn akustisk informasjon (f.eks. kan det leses inn beskrivelser til ulike deler av bildet).

TTT kan brukes til veldig mye: kart, pensum i skolen (figurer i ulike fag), dataspill - dvs. at dette utstyret i prinsippet gir blinde og sterkt svaksynte en mulighet for å forstå bilder på en fornuftig måte.

MediaLT lager norske anvendelser til TTT. Vårt verdensatlas har fått mye publisitet, kanskje ikke så rart siden synshemmede i Norge har manglet tilgjengelige kart!

[Bilde: TTT med taktilt kart]

Det er også enkelt å lage egne bilder med lyd til TTT, så her skulle det være klart for at både synshemmede selv og lærere, foreldre og andre gjør at vi som ikke ser kan få "kjenne på flere bilder".

Nyhetsarkiv