Treningskompis

Ridderrennet lanserer Treningskompis: et nettsted for de som trenger ledsager og for de som vil være ledsager. MediaLT har hatt ansvaret for utviklingen av nettstedet.

Skrevet av: Morten Tollefsen - 28.03.2011

"Dette har blitt virkelig strålende", sier generalsekretær i Ridderrennet Diane S. Hanisch.

Prøv treningskompis: www.treningskompis.no

Ridderrennet

Ridderrennets hovedmål er å motivere til fysisk aktivitet året rundt. Ridderrennet arrangerer blant annet verdens mest attraktive vintersportsuke for mennesker med nedsatt funksjonsevne. I mange år har Ridderrennet ønsket å skape en database med ledsagere. Arbeidet skjøt fart da Ridderrennet søkte og fikk midler fra Storebrands "Du kan"-konkurranse under tittelen "Skal vi trene sammen?". Ridderrennet ønsket å skape en database for kobling mellom to som vil trene sammen, der den ene har praktiske problemer eller et noe utvidet behov for tilrettelegging og tilpasning.

Effektiv sammenkopling av "treningskompiser"

Treningskompis har en bred målgruppe. MediaLT har forsøkt å utvikle en tjeneste som kan brukes av mennesker med ulike forutsetninger og behov. Dette har vi først og fremst gjort med enkel design, god strukturering og moderne tilgjengelighetsfunksjonalitet.

Nettstedet bruker standarden WAI ARIA (Accessible Rich Internet Applications). Dette gjør at de som bruker en skjermleser skal kunne navigere raskere på siden, og på en mer forutsigbar måte.

Utvikling av nye nettsteder

MediaLT har høy kompetanse på universell utforming i utviklingsprosjekter. Normalt tar vi ikke på oss rene utviklingsoppdrag, men vi hjelper gjerne til med å få nettsteder brukervennlige for alle! MediaLT har mange samarbeidspartnere, og nøl derfor ikke med å ta kontakt med oss dersom du vil gjøre informasjon og tjenester "best mulig for flest mulig"!

Her finner du mer om web og universell utforming.

Nyhetsarkiv