Toppkarakter i PIPPI-prosjektet

De tre studentene ved Høgskolen i Oslo Petter Skolla, Jonas Taftø Rødfoss og Johan Finstadsveen fikk toppkarakter A på sin hovedprosjektoppgave i anvendt datateknologi. Hovedprosjektoppgaven er gjennomført som en del av PIPPI-prosjektet.

Skrevet av: Magne Lunde - 25.06.2009

Interaktiv touchscreen teknologi kan bli et alternativ til mus eller annet pekeutstyr for mennesker med nedsatt bevegelsesevne i armene. Teknologien gir større flater å bevege navigeringsredskaper på og dermed reduseres behovet for finmotorikk. Det var med bakgrunn i potensialet til denne teknologien MediaLT tok initiativet til prosjektet Projisert interaktiv PC-styrings pilotløsning (PIPPI).

Lovende tester

En prototype av teknologien ble testet i forprosjektet Parkinsons IKT-utfordringer (PIKT). Prototypen besto av en hanske ("iGlåv") med en infrarød lysdiode, og en Wii-kontroll som registrerer lyskildens posisjon og styrke på en projisert PC-skjerm. Testene var lovende, og vi ønsket derfor å se på videreutvikling og testing med andre brukergrupper. En tidlig prototype av en ny pekeenhet til løsningen, "iFinger", ble utarbeidet som et resultat av testingen.

Videreutvikle og forbedre

I PIPPI-prosjektet jobbes det med å videreutvikle og forbedre løsningen. Dette gjøres i nært samarbeid med Høgskolen i Oslo, der de tre studentene har stått sentralt. de har jobbet med å videreutvikle og forbedre løsningen, og har gjennomført brukertester ved en spesialskole i Oslo-området.

Kvalitetsstempel

 For PIPPI-prosjektet er det et kvalitetsstempel at studentene fikk toppkarakteren A på sin hovedprosjektoppgave.

Hovedprosjektoppgaven kan lastes ned her

Nyhetsarkiv