Tidligere elev hos MediaLT vant norsk pris

MediaLTs tidligere Datakort-elev Hege Finnset Eidseter vant norsk pris. Hege har skrevet om hvordan Datakort-opplæringen endret hennes liv.

Skrevet av: Morten Tollefsen - 21.10.2005

Datakortet - beviset på at jeg kan

Jeg var arbeidsledig og kunne ikke data. Datakunnskap var nødvendig i jobben jeg søkte. Gjennom MediaLT, fikk jeg tilbud om å ta Datakortet, med undervisning tilrettelagt for synshemmede. Syntetisk tale og leselist for blindeskrift ga meg muligheten til å bruke PC-en like effektivt som seende. Jeg trodde ikke jeg kunne lære, og hadde eksamensangst. Men Datakortet forandret holdningene mine - ja, livet mitt. I tillegg til datakunnskapen, har jeg lært at jeg kan, og at jeg vil lære mer.

Nå jobber jeg med å veilede andre, også seende, i bruk av PC og Internett.

Hege Finset Eidseter

"Jeg visste ikke forskjellen på Word og Windows da jeg startet med Datakortet!"

Hege var en av de første som tok hele Datakortet som fjernundervisning. Selv sier hun at hun hadde teknologiangst da undervisningen startet. Nå ser hun på ny teknologi som en utfordring.

I tillegg til Datakortet har Hege tatt flere avanserte kurs, og som hun selv sier hjelper hun nå andre i gang! I jobben på Torshov bibliotek møter hun mennesker med helt ulike forutsetninger og behov. Etter en gruppe fra barnehagen kommer det kanskje en pensjonist, noen har ikke prøvd en PC, andre trenger kun en nettadresse for å være selvhjulpne osv. osv. Kanskje er akkurat Hege den perfekte veileder? Det er i alle fall sannsynlig at en som selv har vært litt redd for teknologi har gode forutsetninger for å skjønne at ikke alle er oppvokst med spillkonsoller, datamaskiner og moderne mobiltelefoner.

 

Impact lives award

Tidligere i år utlyste Datakortet AS og ECDL/ICDL foundation en konkurranse der det ble oppfordret til å skrive 100 ord om hva Datakortet hadde betydd for den enkelte. Hege Finset Eidseter vant den norske konkurransen!

Prisen ble overrakt av Britt Heidi Rustad fra Datakortet 20. oktober 2005.

I tillegg til plakett og diplom var premien en IPOD. "Tidligere hadde jeg kanskje ikke turt å prøve en slik dings" sier Hege. "Nå gleder jeg meg, selv om jeg er spent på å se hvordan IPOD'en fungerer når man ikke ser!"

Bilde: Heges plakett

Bilde :Hege og Britt Heidi viser frem plaketten.

 

MediaLT gratulerer!

Hege sin historie er både hyggelig og utrolig inspirerende for oss i MediaLT. Siden vi startet med tilretteleggingen av Datakortet, har det skjedd mye positivt, ikke minst har mange blinde og svaksynte kommet ut i arbeidslivet! Det er "mange veier til Datakortet", og funksjonshemmede kan bruke teknologi både for å kompensere for funksjonshemninger og som et verktøy på lik linje med alle andre.

Morten Tollefsen overrakte DAISY-boken IT-sikkerhet til Hege.

For fem år siden mente mange at Datakortet var for komplisert for blinde. Nå har nærmere 50 sterkt synshemmede tatt alle de 7 modulene. Noen har gått videre med ekspertmoduler, og andre har lært seg web-design. Vi i MediaLT mener nøyaktig det samme som da vi startet for 6 år siden: "Synshemmede og andre funksjonshemmede kan få til det aller meste - selv om teknikkene kanskje er litt annerledes".

 

 

 

Bilde: Morten overrekker DAISY-boken IT-sikkerhet

 

Nyhetsarkiv