Synstolking av norske klassikere

MediaLT har synstolket en rekke av de nyeste norske filmene, og dette vil vi også fortsette med å gjøre. Det er allikevel en rekke gode, eldre norske filmer som er en del av vår kulturarv som foreløpig ikke er synstolket og dette har vi ønsket å gjøre noe med.

Skrevet av: Trond Ausland - 17.09.2010

MediaLT har lenge ønsket å synstolke ikke bare de aller nyeste norske filmene, men også såkalte klassikere, filmer som på en eller annen måte har utmerket seg opp gjennom historien. Noe av utfordringen med å synstolke eldre norsk film, er at disse filmene allerede eksisterer på dvd-markedet og at det skal mye til for at disse utgis på nytt med synstolking. Men i et samarbeid med Nordisk Film har vi begynt å få tilgang til noen norske klassikere som vil gis ut på markedet med synstolking. Foreløpig har vi fått tre filmer. Dette er Støv på hjernen, Den forsvundne pølsemaker og Alle tiders kupp.

Kort om filmene

Støv på hjernen er en komedie om Randi (Inger Marie Andersen) som må ty til de mest raffinerte triks for å få sin mann tilbake etter nærmest å ha vasket han ut av huset.

Den forsvundne pølsemaker handler om detektivene Gløgg og Rask som har fått i oppgave å lete etter den forsvundne pølsemaker H. Brand. De kommer ut for mye rart, men til slutt finner de pølsemakeren. Han har bare ligget og sovet, da han dagen i forveien har vært på kjemperangel.

Alle tiders kupp handler om tre menn som røver et vinmonopol. De er alle skjønnslignet og forfulgt av myndighetene - mer eller mindre berettiget - og finner en original måte å få penger til å betale skatten. Men en ting er å røve 50.000 brennevinsflasker, noe ganske annet er det å bli kvitt dem igjen.

Flere klassikere

MediaLT vil fortløpende få tilgang til flere filmer fra norsk filmhistorie og mer informasjon om hvilke filmer dette er, vil publiseres når det er klart. Vi har allerede mange spennende ting på gang.

Nyhetsarkiv