Synstolker to nye filmer

MediaLTs fire synstolkere; Gro, Magnar, Ellisif og Anders, har startet synstolking av to nye, norske spillefilmer. Denne gangen dreier det seg om familie- og spenningsfilmen SOS Svartskjær og dramaet Lønsj. Synstolkingen vil være en del av DVD-utgavene, som ser ut til å bli lansert i løpet av sommeren.

Skrevet av: Trond Ausland - 02.04.2008

Kort informasjon om filmene

SOS Svartskjær handler om ungjenta Noora som bor på en øy i skjærgården. En dag oppdager hun en ensom, liten selunge i sjøkanten. Selen henter en gjenstand som flyter på havoverflaten til henne. Noora blir venner med selen og bestemmer seg for å ta den med for å beskytte den fra å bli skutt. Samtidig er andre på øya svært interessert i å få tak i gjenstanden som selen brakte Noora.

Lønsj handler om ulike mennesker i Oslo som lever sine liv, fylt med problemer og vanskeligheter. Muligheter til forandringer oppstår, men vil de være i stand til å benytte seg av dørene som åpnes?

To ukers intens jobbing

[Bilde: Gro jobber med synstolking av SOS Svartskjær]

Synstolkerne vil holde på med arbeidet i en to ukers periode, med vekt på individuell bearbeidelse av skripting, innlesning og ferdigstillelse. Noe av hensikten med dette er å få mer rutine og kompetanse, men også for å få en bedre pekepinn på hvor mange timer en slik prosess tar fra start til slutt.

Nyhetsarkiv