Skikkelig lettvekter: Milestone 311 DAISY

En 47 g tong DAISY-spiller med oppladbart batteri som du kan putte i brystlomma. Dette er også en kjempefin digital opptaker og MP3-spiller!

Skrevet av: Morten Tollefsen - 30.03.2007

Digital opptaker, MP3-spiller og DAISY - mye funksjonalitet men veldig lett å bruke. Milestone 311 har bare 6 taster. Tastene er lette og kjenne (god taktil utforming). Spilleren har ikke display, og derfor brukes talemeldinger for alle tilbakemeldinger. Den innebyggede høyttaleren er rett og slett litt imponerende: så mye lyd fra en så liten høyttaler. Skal du nyte god musikk er det nok likevel headset som gjelder!

[Bilde: Milestone 311 Daisy]

MP3 og DAISY krever et minnekort (MMC/SD). Vær nøye med å velge kort og ta helst kontakt med Milestone-forhandleren for å få råd om hvilke kort som fungerer best. MP3-filer og DAISY-bøker overføres til minnekortet med en USB-kabel eller du kan bruke en minnekortleser (mange bærbare PCer har innebygget minnekort-leser og de kan også kjøpes som ekstrautstyr til PC). Overføringen vil normalt gå raskere med en minnekort-leser.

DAISY-spiller

DAISY-bøker lastes over til minnekort vha. en USB-kabel. Du kan lagre flere bøker på minnekortet, nøyaktig hvor mange avhenger av minnekortets størrelse og hvor store bøkene er.

Milestone 311 kan bruke alle vanlige navigeringsfunksjoner: hoppe mellom kapitler, sider, bokmerker, start/slutt, tid osv. Spilleren har sovetimer.

Du kan få informasjon om medgått og gjenværende spilletid i en bok og batteristatus.

MP3-spiller

MP3-spilleren kan brukes både til avspilling av musikk og lydbøker som ikke er i DAISY-format. Det du skal høre på overføres til minnekortet og filene kan samles i mapper, både for å holde oversikt og for å ha bedre kontroll med det du ønsker å spille av.

Digital opptaker

Milestone har en god innebygget mikrofon. Du kan lagre digitale opptak enten i spillerens internminne eller på et minnekort. Opptakene kan samles i mapper, og mappene navngis med stemmen (privat, jobb, idrettslaget, skole, ...). ¨2 t med opptak kan lagres i internminnet. Trenger du mer lagringskapasitet brukes et ekstra minnekort. Vil du ta opp fra radio eller liknende kan dette gjøres vha. en kabel.

Dette er kanskje den beste digitale opptakeren som finnes!

Nyhetsarkiv