Seminar om tilgjengelighet på Software 2007

"Tilgjengelighet for alle" er et av seminarene på Software 2007. Flere spennende foredrag er satt opp, og MediaLT er invitert til å holde et av innleggene.

Skrevet av: Morten Tollefsen - 18.01.2007

Seminar: torsdag 15. februar 2007

Morten Tollefsen i MediaLT holder foredrag på seminaret ”Tilgjengelighet for alle” som er en del av den store konferansen Software 2007. Tittelen på foredraget er: Tilgjengelighet er enkelt. Ingen trenger tilpasninger hvis nettsider lages på riktig måte. God design skal ta høyde for ulike forutsetninger og behov, og dette er hverken begrensende, vanskelig eller kostbart. Blinde er kanskje den perfekte testbrukergruppen, og dette vil bli demonstrert i foredraget.

Seminaret ”Tilgjengelighet for alle” gir deg innblikk i tilgjengelighet/accessibility/universell design. Hva er det, hvorfor skal du tenke på det og hvordan kan det ivaretas? Du vil få kunnskap om utfordringer som ulike brukergrupper har, og hvordan du bør tenke for å lage tilgjengelige løsninger og etterkomme krav.

Seminaret belyser temaet tilgjengelighet fra flere vinkler uten å gå altfor dypt inn i det tekniske. I tillegg til Morten Tollefsens foredrag vil det holdes foredrag om ulike brukergruppers behov, for eksempel eldre. Du får vite mer om tilgjengelighet hos Microsoft, vil se hvordan tilgjengelige løsninger gjør nettstedet ditt mer synlig i søkemotorer og lære om hvordan prosjektgruppene bak de mye omtalte nettstedene nav.no og Minside har jobbet med tilgjengelighet i praksis.

[Bilde: Foredragsholdere på seminaret]

Seminaret passer for: Alle som jobber i innsalgs-, analyse- og designfasen i web- og software-utvikling, f.eks. interaksjonsdesignere, informasjonsarkitekter, prosjektledere, web-redaktører og front-end/klientprogrammerere.

Nyhetsarkiv