RSS gjør det lettere å følge med på internett!

Nå er det enda enklere å følge med på nyheter fra MediaLT. I tillegg til nyhetsbrevet har vi satt opp en såkalt nyhetsstrøm (RSS).

Skrevet av: Morten Tollefsen - 11.05.2006

Vil du lese nyheter fra VG, Aftenposten, digi, it-avisen, MediaLT og kanskje mange andre nettsteder? Da har du en utfordring hvis du skal gjøre dette ved å gå til hvert enkelt nettsted, men med RSS er det mulig! En fin teknikk for alle, og ikke minst for blinde og svaksynte! I denne artikkelen kan du lese litt om RSS, finne lenker til et par RSS-lesere og finne ut hvordan du enkelt får tilgang til MediaLTs siste nyhetssaker.

Hva er RSS

Teknikken bak RSS vil ikke bli gjennomgått i denne artikkelen. RSS gjør det mulig å hente oppdateringer fra nyhetstjenester til nettleseren din, til en egen RSS-leser, eller til bruk på en nettside. Forkortelsen kan stå for:

  • RDS Site Summary
  • Rich Site Summary
  • eller Really Simple Syndication

RSS er nærmest en samlebetegnelse på et lite sett standarder for uttrekk og presentasjon av informasjon som kan struktureres i henhold til begrep som overskrifter, ingresser, publiseringstidspunkt og en lenke til den opprinnelige informasjonskilden. Det finnes flere versjoner, men dette trenger du som bruker sjelden bry deg om.

RSS kalles ofte nyhetsstrømmer på norsk. Teknikken er veldig effektiv for nettsteder som publiserer nyheter, artikler, diskusjonsfora, blogg'er osv.

RSS lesere

Du kan følge med på nyhetsstrømmer ved hjelp av en RSS-leser. Noen nettlesere og epost-programmer støtter også formatet, og for noen er det sannsynligvis enklest å bruke et program de alt har installert.

Her er lenker til to RSS-lesere (den første er spesielt laget for synshemmede):

MediaLTs siste 10 nyhetssaker

Når du har en RSS leser installert kan du legge inn MediaLT. De siste 10 nyhetene finner du på følgende adresse:

http://www.medialt.no/nyheter/nytt_rss.asp

Nyhetsarkiv