Power Producer: et mobilt DAISY-produksjonssystem

Med dette systemet kan du lage DAISY-bøker, og det beste av alt er at hele produksjonsløsningen er bærbar! Power Producer baseres på en av markedets desidert kraftigste bærbare. En PC som i prinsippet kan brukes til alt - også til avansert multimediaproduksjon.

Skrevet av: Morten Tollefsen - 09.03.2006

MediaLT har satt sammen en profesjonell løsning for produksjon av DAISY. Dette mobile systemet er egnet for alle som ønsker å jobbe med hjemmeinnlesing, ha muligheter for å arbeide på reiser og for de som har flere innlesere (lesehjelpere). Systemet er svært kraftig, og til tross for at det benyttes en bærbar PC kan den absolutt være en løsning som også erstatter bruk av stasjonær maskin.

Ønsker du en ekstremt kraftig bærbar, men uten muligheter for DAISY-produksjon kan naturligvis Acer Travelmate 8204WLMi/CenD T2500 kjøpes uten Power Producer programmene!

Bærbar kraftpakke!

PCen som benyttes er en "bærbar kraftpakke"! Maskinen er kraftigere enn det aller meste, og vi mener den er spesielt godt egnet til ressurskrevende oppgaver som produksjon av DAISY, konvertering av lydfiler, ... Dette er en maskin som kan matche de fleste PCer, og i tillegg til DAISY-produksjon kan den etter all sannsynlighet brukes til alt annet du ønsker å bruke en PC til!

[Bilde: Acer Travelmate 8204 PC]

PC (modell): Acer Travelmate 8204WLMi/CenD T2500
Prossessor: Intel® Centrino DUO T2500
Toppdeksel: Sort Carbon Fibe
Skjerm: 15,4" TFT WSXGA+ (1680x1050)
Minne: 2048 MB (2x1024) DDR2 533/667 soDIMM kan utvides til 4096 MB
Harddisk: 120 GB SATA2
Chip-set: Intel® 945 PM Express
Grafikk: ATI Mobility™ Radeon® X1600 256MB/512MB Hypermemory
Optisk enhet: DVD-RW Super Multi Double layer - modulær Media bay løsning
Lydkort: Soundblaster Pro og MS DirectSound kompatibelt lydkort
Batteri: Lithium batteri (9 celler)
Kortplasser: 1 PC CARD port type II og Smart Card slot
Eksterne porter: 1 port for ekstern skjerm (RGB), 1 port for DVI-D Digital skjerm, høretelefon og mikrofon, 4 USB 2.0 porter, 1 S-Video utgang, 1 port for portrepilkator for Acer ezDock
Kommunikasjon: Kamera 1.3MP, FireWire 1394, Fast infrarød IrDA kompatibel port (4Mbps), Bluetooth Multimedia porter : 5 i 1 kortleser for Secure Digital, SmartMedia & Pro, MultiMediaCard og Memory Stick kort
Modem: Innebygget 56.6 (V90) modem
Nettverkskort: Intel® Pro/Wireless 2915ABG WLAN 802.11a/b/g og integrert 10/100/1000 nettverkskort
Tastatur: Ergonomisk tastatur med 4 hurtigtaster for Acer e-Manager, launch manager, internett og e-post
Vekt: 3 kg
Programvare: Windows XP Pro (Norsk, Dansk, Engelsk) , Norton® Antivirus (3 md. fri bruk), Cyberlink PowerDVD, NTI CD Maker,Acer Notebook Manager, Adobe Acrobat Reader, On-line User Guide,Gridvista

Dette følger med i en standard utgave av Power Producer

I tillegg til programvaren som leveres standard med PCen inneholder Power Producer:

  • Dolphin EasePublisher
  [Bilde: EasePublisher logo]
  • Dolphin Producer
  [Bilde: Producer logo]
  • Dolphin EaseReader
  [Bilde: EaseReader logo]

Litt om DAISY-verktøyene

Dolphin EasePublisher: Dette er et produksjonsverktøy for DAISY som egner seg for å lage alle typer bøker (lydbøker, fulltekst, ...).

Dolphin Producer: Et verktøy som gjør det mulig å lage DAISY-bok fra et Word-dokument. Bøkene blir fulltekst, og talen genereres vha. en talesyntheziser. Den norske stemmen Nora følger med Producer, men du kan naturligvis velge andre synthezisere dersom disse er installert.

Dolphin EaseReader: Et moderne avspillingsprogram for DAISY. EaseReader støtter all funksjonalitet i DAISY, og programmet kan settes opp for personer med svært ulike forutsetninger og behov (skrifttyper, farger, talehastighet, innebygget tale for knapper og dialogbokser osv.).

Mulige tillegg

Ta kontakt med oss hvis du ønsker ekstra tilbehør - Power Producer er i utgangspunktet noe av det råeste som finnes, men behovene er naturligvis litt forskjellige! Noen eksempler på aktuelt tilbehør:

 • Microsoft office
 • Andre stemmer (synthezisere), f.eks. Kari, Trygve eller Vegard
 • SoundForge, Acid eller andre verktøy for ulik lydbehandling
 • USB-minne
 • Headset og/eller mikrofon
 • Docking-stasjon
 • Scanner/OCR-program
 • Annet lydutstyr (mixer, kompressor, ...)

Pris

Pga. lisens for EasePublisher vil prisen for Power Producer være avhengig av om bøker skal produseres for det kommersielle markedet eller ikke. Ta kontakt med oss hvis du er usikker på betingelsene for en ikke-kommersiell lisens.

Power Producer kommer ferdig installert, dvs. klar til bruk!

Power Producer (ikke kommersiell): 34000 eks. mva.

Nyhetsarkiv