Online kurs: web og universell utforming

16 oktober kan du delta på et lærerikt halvdagskurs med demonstrasjon av hvordan hjelpemidler fungerer, lovpålagte tilgjengelighetskrav (WCAG) og introduksjon til hvordan du tester selv.

Skrevet av: Magne Lunde - 05.09.2019

Puslespillet Universell Utforming mangler en brikke med teksten www.medialt.no

Kurset holdes av Morten Tollefsen og Trond Ausland. Begge jobber med testing av tilgjengelighet, og brukes som eksperter for mange av landets mest besøkte nettsteder. Tollefsen og Ausland har også lang erfaring som kursholdere.

Meld deg på - du kommer garantert ikke til å angre!

Program

09.00: Velkommen

09.15: Web med tale/punktskrift (skjermleser)

10.00: Pause

10.10: Retningslinjer for tilgjengelig webinnhold og nye EU-krav

11.00: Pause

11.10: Testverktøy

Tid og sted

Dato: 16. oktober 2019
Tid: 09.00 - 12.00
Sted: Online (info. sendes deltakerne i god tid før kurset)

Pris: kr. 3450 (du får boka Web og universell utforming)

Meld deg på

Stokk blind!

Morten Tollefsen

Morten Tollefsen er "stokk blind". Han har jobbet som programmerer, vært ansatt på Universitetet i Oslo, jobbet som overingeniør i Oslo-kommune, skrevet bøker og bidratt aktivt i standardiseringsarbeid. Med gode nettsider kan til og med blinde bruke nettstedet ditt! Best av alt: Det er ikke rakettforskning å gjøre nettsider universelt utformet. Tollefsen kan mye om mennesker med og uten funksjonshemming, og han har også en mastergrad i databehandling (brukergrensesnitt). Tollefsen er kreativ med unik teknisk dybdekompetanse, og han får mye feedback på at løsninger han foreslår er forbedringer for alle!

Universell utforming = gørrkjedelig, fargeløst og lite interaktivt

Trond Ausland

Trond Ausland kan mye om bruk av farger, tilstrekkelig kontrast og tilrettelegging av tidsbaserte medier. Å nei, du vet ikke hva tidsbaserte medier er? OK, det lærer du i kurset. Trond er landets ledende ekspert på synstolking.

Klart nettsider skal se fine ut, og klart du vil at farger og kontrast skal funke best mulig for flest mulig! Trond gir deg mange gode tips på kurset, og han demonstrerer testverktøy du selv kan bruke for å forbedre nettstedet ditt!

Velkommen!

Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål.

MediaLT holder også kurs for bedrifter og offentlige institusjoner. Det kan være veldig nyttig at alle i et miljø har litt kunnskap om universell utforming! Dette handler jo om å gjøre noe alle har nytte av, ikke sant!

Nyhetsarkiv

Sorter på tema

Sorter på forfatter