ønskebok.no: få boktips på en annerledes måte

Mange har glede av å lese en god bok, men vi liker jo så forskjellige bøker! Nå skal snart ønskebok.no på lufta, og da kan du få gode boktips enten du liker dette eller hint!

Skrevet av: Morten Tollefsen - 06.06.2007

Den nye bok-søketjenesten skal landseres 26. september 2007. Opprinnelig er tjenesten hentet fra England: www.whichbook.net, og behersker du engelsk kan du alt nå gå inn og prøve! Vi tror den norske tjenesten skal bli enda bedre!

"Konstruer" bokas innhold

På den norske siden www.ønskebok.no står det:

Du kan finne fram til bøkene ved å ”konstruere” innholdet selv. Du kan for eksempel velge en bok som skal foregå i et fantasiland og med en historie som handler om et oppdrag, da vil du få fram fantasybøker, men også andre bøker med liknende type fortellinger. Du kan også velge hva slags hovedperson det skal være i boka (kjønn, alder, etnisk opphav og seksuell legning), hvilket land handlinga skal foregå i, og hva slags handling du ønsker å lese om (åpen handling, konflikt, suksess mot alle odds, osv.).

Når du har klikket ”søk”, vil databasen gi deg flere forslag. Da får du se en annen lesers kommentar om boka og et lite utdrag fra den. Vi gir deg også noen paralleller for å gi et lite hint om type bok.

Tjenesten skal hovedsaklig rettes mot unge lesere. Det er imidlertid ikke bare tradisjonelle papir-bøker som kan søkes opp. Databasen vil i tillegg inneholde film og lydbøker.

ønskebok.no skal tilpasses lesere med ulike forutsetninger og behov

Den engelske siden er laget med Flash. For noen er Flash vanskelig å bruke, og derfor finnes det også en HTML-versjon. Den norske utgaven vil etter all sannsynlighet bli laget på tilsvarende måte.

Mye vil bli likt i engelsk og norsk ønskebok-tjeneste. Det er imidlertid absolutt snakk om en videreutvikling av systemet, og MediaLT er engasjert for å sikre at den norske søketjenesten blir tilgjengelig for så mange som mulig.

To ting gjør at vi har veldig stor tro på at vi skal lykkes med å lage en tilgjengelig tjeneste: ABM-utvikling tar tilgjengelighet på alvår og utviklerne gjør det samme!

Lese-lystne, gled dere til 26. september, for dette blir rett og slett en helt annerledes måte å finne bøker på!

Nyhetsarkiv