Økende bevissthet og fokus på riktige nettsider!

Aftenposten.no tar opp temaet "tilgjengelige nettsider", og dette er viktig for å spre bevissthet og kompetanse om dette temaet. Som eksperter på tilgjengelighet ble MediaLT bedt om å demonstrere hvordan en del nettsider fungerer for synshemmede.

Skrevet av: Morten Tollefsen - 31.10.2006

Etter min mening er det ikke vanskelig å lage gode nettsider for alle. Dette koster lite, men selvsagt vil veldig mange ha glede av å få råd fra noen som kan dette fagfeltet.

Lett, men selvsagt ikke trivielt

Mange tror at det er veldig komplisert å lage "tilgjengelige" nettsider. Dette er ikke riktig. Videre tror mange at tilgjengelighet betyr kjedelig. Heller ikke dette er riktig.

Til tross for at jeg sier så ofte jeg kan at: "Det er lett å lage gode nettsider", mener jeg naturligvis at det finnes et behov for eksperter på tilgjengelighet. Det finnes retningslinjer for tilgjengelighet (med validatorer etc), og disse er utrolig viktige. Et sett med retningslinjer er imidlertid ikke nok!

Man kan lage nettsider som validerer helt feilfritt mht. XHTML, CSS etc, men likevel ha sider som "ser dårlige ut". På samme måte kan man følge f.eks. WCAG og ha langt fra optimale sider mht. tilgjengelighet.

Flott at aftenposten.no tar opp temaet

Oppslaget i Aftenposten

Fremdeles finnes det nok svært mange som ikke tenker på at de som bruker web har helt ulike forutsetninger og behov. Det er derfor flott med oppslag i større medier. Det ser ut til at tilgjengelighet snart kan bli et lovpålagt krav, og min erfaring er at de som vet om dette helst vil være "føre var".

Nyhetsarkiv