Nyttig workshop i Film mellom ørene-prosjektet

Det er nå valgt ut filmklipp som skal brukes som testeksempler, for å vurdere hva som kan gjøres i produksjonsprosessen av en film for å redusere behovet for synstolking i etterkant.

Skrevet av: Trond Ausland - 03.06.2009

Tirsdag 26 mai var tiden inne for en workshop i prosjektet Film mellom ørene. Hensikten med workshopen var å vurdere ulike klipp og scener fra filmen Bestevenner, og deres egnethet i forbindelse med tester som skal gjennomføres seinere i prosjektet.

Gode klipp

Roy Fenstad fra Norsk Filmstudio hadde i dialog med Filmbin, produsentselskapet bak Bestevenner, fått en dvd med flere klipp fra filmen, som ennå er i produksjonsfasen. Alle de tilgjengelige klippene ble gjennomgått og samtlige hadde elementer av interesse for videre arbeid i prosjektet.

Vi vil gjerne takke Filmbin for at dette lot seg gjøre på så kort tid.

Kort om filmen

Bestevenner handler om tre gode venninner som går på skole, leker i sneen og gleder seg til jul. En dag forsvinner den ene av jentene, og de to andre prøver å finne henne ved hjelp av en lapp skrevet med usynlig blekk.

Bestevenner er en barnefilm om vennskap og mot. Noen av skuespillerne i filmen er Ane Dahl Torp, Anders Baasmo Christiansen og Jon Øigarden. Regissør er Christian Lo.

[Bilde: De tre hovedpersonene i Bestevenner sitter smilende i snøen]

Filmen har planlagt premiere i slutten av oktober.

Neste steg

Klippene skal nå bearbeides lydmessig av Norsk Filmstudio i samarbeid med MediaLT. Målet er å produsere versjoner med ulikt lydbilde, som skal evalueres av en testgruppe. Tilbakemeldingene fra denne testgruppen vil gi indikasjoner på hva som fungerer bra og mindre bra, og dette vil igjen peke ut veien videre. Det endelige resultatet vil være en film som ved hjelp av endringer i lydbildet vil redusere behovet for synstolking, men som inneholder synstolking der dette er berikende og nødvendig.

Nyhetsarkiv