Nytt kurstilbud: Praktisk IKT-kunnskap for studie og arbeidsliv

MediaLT har etablert et nytt kurstilbud for synshemmede: Prakt-IKT (Praktisk IKT-kunnskap for studie og arbeidsliv). Nå har første kandidat, Marcellus Mbakop bestått kurset.

Skrevet av: Magne Lunde - 10.09.2014

Marcellus med kursbevis

Kurset Prakt-IKT er et resultat av forsknings- og utvklingsprosjektet Jobbklar. Prosjektet gjennomføres med støtte fra NAV Hjelpemidler og Tilrettelegging. Hovedmålet i prosjektet er å definere, utvikle og teste ut en totalpakke for IKT-opplæring, som ruster synshemmede til å møte de kravene arbeidslivet stiller.

Interessant arbeidssøker 

Før brukte Marcellus teknologi nesten bare til kommunikasjon. Nå har imidlertid teknologien blitt et viktig arbeidsverktøy for han. Det har kunnskapen fra kurset sørget for. Han mener den har gjort han til en interessant arbeidssøker.

Praktisk rettet 

Særlig mener Marcellus at det er en stor fordel at kurset er så praktisk rettet, fordi arbeidslivet handler mye om  praktisk bruk av teknologi. Marcellus er derfor svært fornøyd med den opplæringen han har fått på kurset. Den har også gitt han den bakgrunnen han trenger for å ta fatt på et kveldsstudie i regnskapslære og saksbehandling.

Enklere å få og beholde arbeid

I prosjektet er det utviklet:

  • Et kartleggingsverktøy
  • En fagplan
  • Opplæringsmateriell og en kursplan
  • En test

Kurset testes nå ut med ytterligere en kandidat, og kan nå tilbys til synshemmede som er interessert i å sørge for at de har den IKT-kompetansen arbeidslivet krever. Er du arbeidssøker, i en studiesituasjon eller i arbeid, anbefaler vi deg derfor å ta kontakt med  oss. Vi mener at alle synshemmede som tenker seg ut i eller allerede er i arbeid, bør få tilbud om å ta kurset Prakt-IKT. Det vil gjøre det enklere for synshemmede å få og beholde en jobb.

Nyhetsarkiv