Norsk versjon av EaseReader v 2

EaseReader er antakelig det beste avspillingsverktøyet for DAISY-bøker på PC akkurat nå, og endelig er en norsk versjon klar!

Skrevet av: Morten Tollefsen - 23.05.2005

EaseReader kan brukes for å spille av alle typer DAISY-bøker. De vanligste boktypene er lydbok og bøker som i tillegg inneholder tekst og bilder (se evt. Ulike typer daisy-bøker hvis du vil vite mer).

Effektiv og enkel navigering

I EaseReader er det lett å gå til en spesifikk side, hoppe mellom overskrifter (enten til neste overskrift, eller til neste overskrift på et valgt nivå)., sette og gå til bokmerker osv. osv. Programmet har også søkefunksjoner som er både raske å lette og bruke.

Stor valgfrihet

Programmet kan tilpasses "smak og behag" og ulike behov. Du velger selv fargeoppsett, skrifttyper, ulike varianter av markering av tekst som leses opp osv. osv. Dette kan gjøres svært enkelt ved å bruke ferdige oppsett, eller du kan gjøre alle instillingene selv!

Programmet kan naturligvis styres med enten mus eller tastatur.

Innebygget tale

Knapper, dialogbokser og ulik informasjon kan leses opp ved hjelp av kunstig tale. Programmet leveres med en talesynthese, men du kan også bruke stemmer som er installert på PCen fra før.

I fulltekstbøker kan du velge om du ønsker opplesing vha. kunstig tale eller innlest tale.

Den innebyggede talen kan naturligvis skrues av/på!

Merknader

Merknader kan skrives inn som tekst, eller du kan lese dem inn med stemmen. Skal merknader leses inn må naturligvis PCen ha en mikrofon.

Andre funksjoner

Andre funksjoner inkluderer: variabel avspillingshastighet, volumkontroll, tidslinje (for å hoppe i tid), avspilling av valgfritt innhold (som f.eks. opplesing av sidetall), automatisk åpning/avspilling av CDer når programmet er startet - og veldig mye mer. En fullstendig produktpresentasjon vil etter hvert bli lagt ut på www.daisyklubben.no.

Pris

EaseReader koster kr. 500 + mva.

Nyhetsarkiv