Norsk versjon av Dolphin EasyProducer (1.5)

Med dette programmet lager du fulltekst DAISY bøker i en fei! Bruk et Microsoft word dokument som utgangspunkt, velg "Lagre DTB" i menyen (eller velg tilsvarende knapp på verktøylinja) - og dermed har du en bok med syntetisk tale, tekst og bilder!

Skrevet av: Morten Tollefsen - 20.03.2007

Dolphin EasyProducer er et verktøy som lager fulltekst DAISY-bøker (digitale lydbøker) rett fra Word. EasyProducer er så enkelt at alle kan bruke det på 5 min. Nå slippes en ny utgave av programmet, og det har selvsagt blitt enda bedre i tillegg til at menyvalg, hjelpesystem osv. er på norsk!

I versjon 1.5 kan du lage alternativ tekst til bilder (som leses opp når boka spilles av).

Hvem kan ha nytte av Dolphin EasyProducer?

Word er verdens mest brukte tekstbehandler. Det er derfor nyttig å kunne lage DAISY-bøker med Word som utgangspunkt!

Det er fristende å si at alle kan ha nytte av dette produktet! Det gjelder i alle fall de som alt bruker DAISY, og vi tror Dolphin EasyProducer vil gjøre at enda flere vil få glede av digitale multimediabøker!

Lærere og elever med behov for tilrettelagt materiell: Nå kan læreren lage lydbok av kompendier, notater, stiloppgaver, ... Alt som elevene trenger å lese! Det eneste som trengs er et Word-dokument! I tillegg tyder veldig, veldig mye på at DAISY fulltekstbøker også er nyttige for lesetrening.

Synshemmede og andre som alt bruker DAISY: Lag en DAISY-tittel, les materiellet på bussen, når du tar oppvasken, når du vil gjøre notater mens du hører på osv. osv.

Hvis lyd er best, eller kombinasjonen tekst/lyd: Hvis det er enklere å høre på dokumenter enn å lese dem, eller dersom kombinasjonen tekst/lyd er best - da gir Producer helt nye muligheter.

Bøker med både tekst, bilder og tale

DAISY boka som blir laget med EasyProducer inneholder både tekst, lyd og tale. Du har flere valgmuligheter, f.eks. om boka skal understreke (synkronisere) opplesing av ord, setninger eller avsnitt. Videre kan du velge hvilken tale-syntese som skal brukes, hastighet, skrifttype, størrelse osv.

Egen verktøylinje og meny i Word

Etter å ha installert Dolphin EasyProducer får du en egen verktøylinje i Word. De samme valgene er tilgjengelig fra en meny.

Slik lager du en DAISY fulltekst bok:

  1. Hent inn et Word-dokument
  2. Velg "Lagre DTB" fra menyen (eller bruk tilsvarende verktøyknapp

Dette følger med

  • Dolphin EasyProducer
  • Nora (norsk tale)
  • Dolphin EasyReader (avspillingsprogram for DAISY)

Dolphin EasyProducer er et verktøy mange har blitt glade i, og som vi håper mange flere skal få glede av!

Nyhetsarkiv