Norsk talestyring av PC straks klar for testing

Vi har lenge arbeidet for å få laget et norsk talestyringssystem, der du kan styre datamaskinen din ved å si bestemte kommandoer til den. Nå er dette arbeidet kommet så langt, at det ikke er lenge før vi er klare til å få testet systemet med ekte brukere! Kunne du tenke deg å være med å teste? I så fall: Les videre!

Skrevet av: - 11.01.2010

For første gang vil det være mulig å gi talekommandoer på norsk til PC-en din! Dette håper vi er til stor glede for alle som strever med å bruke tastatur eller mus! For eksempel kan man nå si til datamaskinen:

  • "Explorer" - for å starte (ved behov) og gå til Internett Explorer.
  • "Kontroll alt delete" - for å få Ctrl+Alt+Del tastene samtidig aktivert.
  • "Dobbeltklikk" - for å utføre et dobbelt museklikk på venstre musetast.
  • "Sett inn sidetall" - for å få sidetall i et Word dokument.

Foreløpig kan du ikke diktere løpende tekst. Du kan imidlertid stave, og løsningen gjør at du kan få til alt med PCen kun ved å snakke.

Veridict er vår svenske samarbeidspartner, og teknisk utvikler av systemet. De jobber nå med å forbedre systemet fra den første versjonen. Ennå er ikke alle kommandoene man skal kunne si til PC-en helt ferdig bygget inn i styringssystemet, men det vil de bli i løpet av vintermånedene. Så vil det være en kortere periode med ytterligere kvalitetssikringsarbeid, før systemet vil være klart for brukertesting.

Det er viktig for oss å ha et bra system før det slippes for testing, og derfor er det vanskelig å anslå nøyaktig måned for dette. Men det kan se ut som om systemet blir klart for testing i vårmånedene.

Da ønsker vi at ekte brukere skal prøve ut systemet i 1-2 uker, i stedet for å bruke tastatur, mus og annet "input" utstyr mot datamaskinen. Vi ønsker at testerne skal jobbe som vanlig, og bruke datamaskinen sin til det man ellers ville brukt den til. Alle testbrukere vil få god opplæring og oppfølging gjennom hele testperioden.

Vi søker derfor nå testpersoner som:

  • Bor i Oslo området, - slik at vi enkelt kan komme og hjelpe deg skulle det bli behov for dette!
  • Har større fysiske utfordringer med å bruke tastatur og/eller mus (f.eks. mangler en arm/hånd eller to) - slik at systemet virkelig kan bli testet av deg det primært er laget for!
  • Tror et slikt system kan lette hverdagen din - og har lyst til å hjelpe oss å grundig vurdere hvordan systemet fungerer.
  • Er menn, med østlandsdialekt og/eller bokmålsuttalelse.
  • Ikke allerede er brukere av Dragon Natural Speaking.

Dersom du synes beskrivelsen over passer bra på deg, og du har lyst til å være med å teste systemet, setter vi stor pris om du tar kontakt på e-post: info@medialt.no eller telefon: (+47) 21 53 80 10!

Nyhetsarkiv