Nationaltheatret går foran: Begynner med synstolking

Den 24. april kan du se forestillingen Doktor Proktors prompepulver med synstolking på Nationaltheatret.

Skrevet av: Magne Lunde - 03.04.2014

Iphone med hodetelefoner

I november i fjor gjennomførte vi en prøveforestilling med synstolking (Hedda Gabler). Under prøveforestillingen ble systemet Movietalk brukt for å sende ut synstolkingen i teatersalen. Prøveforestillingen var vellykket, og Nationaltheatret har nå som det første teatret i Norge valgt å kjøpe inn systemet. Vi håper nå flere teatre følger etter.

Egne billetter

På forestillingen Doktor Proktors prompepulver den 24. april er det holdt av egne billetter til synshemmede. Det er derfor bare å ta kontakt med Nationaltheatret og opplyse om at du er synshemmet. Så kan du få kjøpe billetter som er holdt av. Det gjelder imidlertid å være rask, fordi det er begrenset med billetter.

Slik bruker du Movietalk

App'en Movietalk kan lastes ned til en smarttelefon. Du kan bruke enten en iPhone, en iPad eller iPod. De aller fleste Android telefoner kan også brukes. Det første du må gjøre er å laste ned app'en (den er gratis). Slik går du fram når du skal starte synstolkingen i teatersalen:

  • Kobl deg til det trådløse nettverket med navn: Movietalk.
  • Start appen Movietalk.
  • Velg knappen start.
  • Velg knappen velg salong.
  • Velg den tjenesten du ønsker (her kan du velge synstolking.

Dermed er alt klart til å lytte på synstolkingen. Du må ha øretelefoner koblet til for å kunne høre. Vi anbefaler åpne øretelefoner, fordi du også skal få med deg det som skjer på scenen (du hører bare synstolkingen i øretelefonene). Vi håper mange benytter denne muligheten til å se synstolket teater!

Nyhetsarkiv