Milestone 312: Suveren digital opptaker!

En av verdens desidert beste digitale opptakere har blitt enda bedre! Nå får du i tillegg daisy-avspiller, radio, MP3 spiller, lesing av tekstdokumenter og RFID-leser i den ssamme lille boksen!

Skrevet av: Morten Tollefsen - 02.03.2009

I følge www.daisy.org er Milestone 312 verdens minste DAISY-spiller. Det er rett og slett imponerende: For dette er et produkt som er mye mer enn en lydbokspiller! 50 g med elektronikk er nok i 2009!

DAISY, MP3, radio og RFID-leser

Dette har blitt et virkelig knallbra produkt. Det å ha alt i en liten boks er en stor fordel, og med et minnekort (f.eks. 16 GB) kan du legge inn både DAISY-bøker, musikk og tekstfiler!

Digital opptaker: De som har brukt Milestone 311 vet at den digitale opptakeren fungerer svært bra! Opptak kan legges i ulike mapper. Mappene kan navngis (jobb, privat, skole, adresser, ...), og dermed blir det enkelt å systematisere og finne igjen opptakene. Du kan bruke en ekstern mikrofon dersom du vil ha veldig gode opptak - faktisk i proff-klasse!

DAISY-spiller: Bøker kan kopieres over på minnekort. Høyttaleren er veldig bra selv om den naturligvis er bittteliten! For å høre bøker (eller andre ting) på farten, f.eks. på bussen, er det nok likevel best å bruke headset.

Radio: Milestone 312 har innebygget FM-radio (tillegg til standardutgaven).

RFID-leser: En slik leser brukes for å kontrollere merkelapper (tillegg til standardutgaven). Sett merkelapper, som leveres i helt ulike størrelser og kvaliteter, på ulike ting - og les inn meldinger. Meldingene kan så spilles av med Milestone.

RFID-leser og radio er innebygget i Milestone, men for å aktivisere disse funksjonene kreves en tilleggslisens.

MP3-spiller: Selvsagt kan også Milestone spille av musikk. MP3 er bare et av de tre filformatene som støttes! WMA og AAC kan også brukes. Lyden er langt bedre enn på f.eks. Milestone 311. 312 er rett og slett en fullgod MP3-spiller nå!

Opplesing av dokumenter

Milestone 312 kan lese tekstfiler, Word-dokumenter og HTML ved hjelp av syntetisk tale! Dette gjør spilleren svært anvendelig. Hør f.eks. rapporter eller studiemateriell på vei til/fra møter! Med denne funksjonen i tillegg til DAISY er Milestone 312 virkelig en komplett lyd-lese-maskin!

Klokke?

Jada, klokke med alarm er inkludert!

Design

[Bilde: Milestone 312 spiller med minnekort]

Milestone 312 likner på forgjengeren. Du bytter mellom funksjoner ved å bruke en tast på toppen. Hjulet (piler til venstre/høyre/opp/ned og trykk i midten) brukes til navigering. Men designet har blitt enda mer moderne, og Milestone 312 er god å kjenne på. Litt iPod Nano-aktig, kanskje?

Løp og kjøp: det kan du vel vanskelig angre på!

Nyhetsarkiv