Meget fornøyd med utradisjonelt IT-kurs for synshemmede

MediaLT skreddersyr undervisningsopplegg ut fra behov og den programvaren man trenger å lære. For Karin Mehlgård var dette redningen i forhold til programmet Adobe InDesign som hun måtte beherske på arbeidsplassen.

Skrevet av: Trond Ausland - 20.02.2007

MediaLT tilbyr skreddersydde kurs, ikke bare i IT-sertifikatet datakortet, men også i ulik programvare. Karin Mehlgård kontaktet MediaLT angående et behov for kursing i programmet Adobe InDesign i forbindelse med jobb, og ikke lenge etterpå var hun på plass i MediaLT’s lokaler til kursstart. – Jeg er så glad for at det finnes firmaer som MediaLT der ute, som har utstyret og kompetansen til å holde slike kurs raskt og effektivt, sier Karin, som er sterkt svaksynt.

Tilpasset kursopplegg

Adobe InDesign er en programvare som brukes til å lage dokumenter, blanketter, brosjyrer osv til trykk. Programmet er fullt kompatibelt med andre Adobe programmer, som for eksempel Photoshop, Illustrator og Acrobat. Programmet kan også eksportere til PDF.

Karin kom i gang i midten av januar, og avrundet opplæringen i siste halvdel av februar. Hun hadde kjennskap til InDesign fra før, men det var en del ting som var annerledes fra lignende programvare hun hadde brukt. Målet med kurset var å skaffe seg en god oversikt over programmets funksjoner og muligheter, og kunne bruke disse på en riktig måte.

[Bilde: Karin Mehlgård]

Karin var en topp motivert kursdeltager, med masse forhåndskunnskap, som tilegnet seg kunnskap raskt og var ivrig etter å prøve nye ting. Det var derfor viktig å tilpasse undervisningen underveis og ikke følge noe fast kursopplegg for å etterkomme hennes ønsker og behov.

Anskaffe seg riktig kompetanse

[Bilde: Karin jobber på PC]

Karin har tidligere tatt andre kurs hos MediaLT, bl.a. datakortet. Hun var ikke i tvil om hvem hun skulle kontakte angående undervisning i programmet InDesign.

- Da jeg gikk på datakort kurset, snakket vi om at det var mulig å få til et kurs i InDesign. Og når dette ble aktuelt for meg, var MediaLT et naturlig valg. Jeg var også veldig fornøyd med datakortundervisningen, så jeg var aldri i tvil om hvem jeg burde henvende meg til først. Jeg har tidligere vært med på et InDesign kurs i regi av noen andre, men kurset der var ikke tilrettelagt for synshemmede og dermed fikk jeg veldig lite ut av det. Ettersom man er synshemmet vil det være vanskelig å få det samme tilbudet andre steder, og jeg har alltid vært fornøyd hos MediaLT. Jeg må også få tillegge at slike tilbud kan faktisk holde folk i jobben, fordi man ofte får nye utfordringer i jobbsammenheng og det kan være vanskelig å tilpasse og anskaffe seg den riktige kompetansen. Jeg vil anbefale andre å ta slike datakurs hos MediaLT, hvis man har muligheten til det, sier Karin.

Ønsker du et lignende kurs, datakortopplæring, eller generell dataopplæring, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss.

Nyhetsarkiv