MediaLT klart faglig best: Vant anbudet om å synstolke Mammon II for NRK

MediaLT ble vurdert som klart faglig best i konkurransen om å få synstolke NRKs første synstolkede produksjon. Mammon II har premiere i januar 2016, og vil da bli vist med synstolking på NRK.

Skrevet av: Magne Lunde - 21.08.2015

Mammon cover

Høsten 2014 bestemte NRK seg for å starte med synstolking. Siden da har NRK arbeidet med å forberede produksjonen av den første TV-serien med synstolking. På forsommeren i år lyste de ut et anbud på arbeidet.

Entydige tilbakemeldinger

En av oppgavene i anbudet var å levere inn synstolking av første del av episode 1 i Mammon I. Denne synstolkingen ble grundig evaluert av to grupper:

  • Ni synshemmede personer
  • Fagfolk i NRK og personer som arbeider med produksjonen av Mammon II.

Blant begge testgruppene var tilbakemeldingene entydige om at MediaLTs synstolking skilte seg ut, og at den holdt den klart høyeste standarden. For oss i MediaLT er det en stor fjær i hatten at vi pekte oss så klart ut i positiv retning.

Følger opp med flere serier

Mammon II er en oppfølging av den populære TV-serien Mammon I, og vil bli sendt på NRK vinteren 2016 (oppstart i januar). Den synstolkede versjonen vil bli sendt på NRKs kanaler for lydteksting. I etterkant av Mammon II  vil NRK følge opp med synstolking av flere nye TV-serier, og dette representerer derfor et stort skritt framover for synstolkingen i Norge. Etter over ti års arbeid for å få gjennomslag for synstolking i Norge er dette en gledens dag for oss i MediaLT. Vi ser nå fram til å samarbeide med NRK om arbeidet.

Aktuelle lenker

Artikkel om at NRK starter med synstolking

Artikkel om at NRK starter med lydtekst (her finner du informasjon om lydtekst-kanalene)

Nettstedet filmforalle.no

Nyhetsarkiv