MediaLT holder DAISY-kurs

Skrevet av: Morten Tollefsen - 30.01.2001

I begynnelsen av januar 2001 holdt MediaLT sitt første Daisy-kurs. - Vi hadde stort utbytte av kurset, og står nå i startgropa til å lage vår første Daisy-bok, framhever Hans Bollingmo ved Tambartun Kompetansesenter. I samarbeid med MediaLT skal Tambartun denne våren tilrettelegge en lærebok om internett i fulltekst Daisy-format. [Bilde fra kurset]

MediaLT står nå i fronten av utviklingen i Norge, når det gjelder å tilrettelegge og ta i bruk Daisy-formatet, som er det framtidige digitale lydbokmediet. I løpet av våren skal MediaLT i samarbeid med Norsk Lyd- og Blindeskriftsbibliotek (NLB) og Tambartun Kompetansesenter tilrettelegge hele sju IT-bøker i Daisy-format.

Nært samarbeid

Høsten 2000 innledet MediaLT et nært samarbeid med verdens ledende programutvikler av Daisy-formatet, firmaet Labyrinten AB i Sverige. MediaLT forhandler Labyrintens programvare for produksjon og avspilling av Daisy-bøker, samt programvare for å overspille kassetter til Daisy-format og omvendt. I november var MediaLT på to dagers kurs hos Labyrinten for å lære seg programvaren for produksjon av Daisy-bøker. I etterkant av dette har vi jobbet mye med produksjonsverktøyene og teknologien.

MediaLT har dermed sikret seg nødvendig kompetanse til å holde Daisy-kurs, og i begynnelsen av januar ble det første kurset arrangert på Tambartun Kompetansesenter. - Vi er meget godt fornøyd med kurset, sier Hans Bollingmo ved Tambartun Kompetansesenter, og legger til: - Det er helt nødvendig at vi og de andre kompetansemiljøene i Norge nå bygger opp vår kompetanse om Daisy.

HTML-kurs

I kjølevannet av det første Daisy-kurset skal MediaLT følge opp med HTML-kurs ved både NLB og Tambartun. Kompetanse om HTML er en forutsetning for å kunne lage fulltekst bøker, som er bøker der tale og tekst blir avspilt synkronisert. Er det ønskelig med mer informasjon om Daisy eller kurstilbudet, kan MediaLT kontaktes per Telefon: 63 99 58 96 eller per e-post.

Nyhetsarkiv