MediaLT-elev har startet eget firma

Datakort- og web-opplæringen hos MediaLT har satt Ken-Thomas Johansen i stand til å starte sitt eget firma.

Skrevet av: Magne Lunde - 21.11.2005

- IT-opplæringen jeg har fått av MediaLT har åpnet opp en helt ny verden av muligheter for meg. Fra å være helt grønn på data har jeg nå tatt steget og startet min egen bedrift og laget min egen hjemmeside, framholder Ken-Thomas Johansen (31), som på grunn av RP har vært svaksynt hele sitt liv.

Den 1. september i år etablerte Ken-Thomas firmaet Norartist. - Helt siden tenårene har jeg arbeidet med musikk i ulike genre, og hele mitt liv har jeg drømt om å gjøre et levebrød av musikken, forteller Ken-Thomas, som er en allsidig bassist i norgesklasse. MediaLT-eleven spiller imidlertid også fretless bass og akustisk gitar og synger.

Bilde: Ken-Thomas Johansen med gitaren.

Flere ben å stå på

Ken-Thomas legger derfor ikke skjul på at det er musiker han først og fremst er, og at han derfor i første rekke ønsker å bruke firmaet til å profilere seg selv som musiker. Samtidig er han imidlertid veldig bevisst på at firmaet trenger flere ben å stå på. I tre år har han arbeidet med artistformidling for andre firmaer, og dermed var dette et element det var naturlig å ta med inn i Norartist. Noen eksempler på artister Ken-Thomas kan tilby er den kjente Danske artisten Eddie Skoller, Helldorado, The Tramps, og visesangeren Erland Evjen.

Bilde: Ken-Thomas på kontoret.

- Hos MediaLT har jeg lært meg å bygge min egen hjemmeside, og jeg er veldig stolt av den hjemmesiden jeg nå har fått opp. Denne kunnskapen ønsker jeg nå å bruke for å gi firmaet ytterligere et ben å stå på. Jeg planlegger å tilby artister profilering via min hjemmeside eller å lage en helt ny nettside for dem.

Studiomusiker

Ken-Thomas Johansen kommer opprinnelig fra Mehamn i Finnmark, hvor han i mange år jobbet aktivt i kultur og musikk miljøet på stedet. De siste tre årene har han vært bosatt i Bodø, men har nå flyttet til Lierskogen i Lier Kommune. Her samarbeider han med Kamerina Kulturverksted. Et plateselskap og lydstudio som blant annet kommer til å gi han flere oppdrag som studiomusiker i framtiden.

Ken-Thomas ønsker også å trekke suksessen han har hatt sammen med Tor-Erling Korsnes inn i firmaet. De to utgjør den anerkjente duoen Intet sett og intet hørt, som med sine enorme vokale prestasjoner og spektakulære basspill av mange arrangører blir omtalt som en av Norges fremste duoer innen sin genre. Tor-Erling har en smule nedsatt hørsel og Ken-Thomas er synshemmet, derav navnet Intet sett og intet hørt.

Bilde: duoen Intet sett og intet hørt.

Oppfordring

Uten den opplæringen han har fått av MediaLT mener Ken-Thomas at det ikke hadde vært mulig å komme så langt som han har gjort i dag. - Jeg er svært glad for at det eksisterer firmaer som MediaLT, og jeg vil oppfordre alle som har behov for gode og tilrettelagte opplæringsopplegg å benytte seg av MediaLTs tilbud. Det finnes ikke noe tilsvarende firma i Norge med den kompetansen MediaLT har, skryter Ken-Thomas.

Nyhetsarkiv