MediaLT 10 år

Medialts første tiår har vært en lang opptur, og har overgått alle forventninger.

Skrevet av: Magne Lunde - 31.08.2009

Den 2. august 1999 ble MediaLT stiftet av Morten Tollefsen og Magne Lunde. Begge hadde hver sine personlige firmaer og samarbeidet om felles prosjekter. Først ett år etter firmaoppstarten ansatte Morten og Magne seg i egen bedrrift, og i dag teller arbeidsplassen hele 13 ansatte.

Rosings kompetansepris

Helt siden starten har MediaLT hatt en ambisjon om å være et annerledes IT-firma for funksjonshemmede, som ved hjelp av nyskaping og innovasjon kunne forbedre funksjonshemmedes levesituasjon i Norge og resten av verden. Siden oppstarten i 1999 har MediaLT ledet et titalls forsknings- og utviklingsprosjekter i norge, og deltatt i flere internasjonale forskningsprosjekter. I 2002 mottok Morten Tollefsen og Magne Lunde IT-bransjens kompetansepris (Rosing) for sitt  forsknings- og utviklingsarbeid. Kompetansen fra forsknings- og utviklingsaktiviteten er blant annet anvendt til å bygge opp høykvalitets IT-opplæring for funksjonshemmede. Noe som før var en mangelvare i Norge, og som har påkalt internasjonal oppmerksomhet og ført til internasjonal bistandsaktivitet. Over 60 sterkt synshemmede har fram til nå fullført alle syv modulene i IT-sertifikatet Datakortet.    

Norsk taleteknologi

En av MediaLTs tyngste satsinger i årene som kommer er norsk taleteknologi. Grunnlaget for satsingen er lagt i SMUDI-prosjektet, der det blant annet er utviklet en ny norsk talemotor. Et annet område som blir stadig viktigere er nettsider og tilgjengelighet. På dette området har MediaLT markert seg som en av de ledende miljøene i Norge og fått stadig mer å gjøre.

Den beste gaven

Den beste gaven vi kan få, er å høre fra deg: Hva du synes om oss som firma, hva vi kan bli bedre på, ting dere synes vi gjør bra, gode ideer til nye prosjekter, teknologiske områder vi bør ta tak i osv, osv. Alt du mener det kan være interessant for oss å få tilbakemelding om. Vi setter derfor stor pris på om du sender oss en epostmelding eller ringer: 21538010.

Nyhetsarkiv

Sorter på tema

Sorter på forfatter