Lage dokumenter med VOMOTE

VOMOTE har ikke diktering, men ordprediksjons-verktøyet Textpilot er testet sammen med VOMOTE med stor suksess. Istedenfor å måtte stave hele ord, gir Textpilot en intelligent liste over mulige ord. Riktig ord velges med en funksjonstast (F1-F6).

Skrevet av: - 01.06.2011

Ordprediksjons-verktøyet Textpilot gjør det mulig på en lett måte å skrive dokumenter og brev i VOMOTE. Et forslagsvindu følger under tekstmarkøren og har en liste over foreslåtte ord.Ønsket ord velges med en funksjonstast. VOMOTE kan naturligvis brukes for å snakke funksjonstasten i stedet for å bruke tastaturet.

Forslagslisten over ord baseres på statistikk, en statistikk som justeres etterhvert som Textpilot lærer brukerens vaner. Textpilot oppdaterer automatisk ordboken med det som Textpilot tolker som ord. Ord kan også manuelt legges inn i ordboken. Stavekontroll gjøres ved å trykke en funksjonstast. Som igjen betyr å si f.eks. "F9 Utfør" i VOMOTE.

Textpilot kan aktiveres i de fleste programmer.  I enkelte programmer kan aktiveringen til og med knyttes til felt. Outlook's Til-felt kan for eksempel være deaktivert for å slippe rød strek under email-adresser.

Textpilot vant Multimodal Challenge-prisen i SpeechTEK Europe 2011 i London i mai og kan med det kalles Europas mest brukervennlige løsning for lese- og skrivestøtte.

Les mer på vomote.no.

Nyhetsarkiv