Kvalitetssikrer infosystem i Paralympics

Skrevet av: Magne Lunde - 15.03.2001

[Bilde: alpint] MediaLT har fått i oppdrag å være med å kvalitetssikre resultat- og informasjonssystemet i Paralympics i Salt Lake City.- For oss er det viktig å sikre at de programvareløsningene som velges, fungerer best mulig for funksjonshemmede, sier Jan Petter Håkonsen i Nova Datasystemer As.

Spinnoff-effekt

For Nova Datasystemer startet det hele på Lillehammer i 1994, der Bærum-firmaet utviklet et helt nytt resultatsystem, som ble brukt under lekene.Arbeidet før og under Paralympics på Lillehammer har siden gitt firmaet en skikkelig spinnoff-effekt. 

- Også i Paralympics i Nagano sto vi ansvarlig for resultatsystemet. Av denne grunn kom vi tidlig i kontakt med organisasjonskomiteen for Paralympics i Salt Lake City, og det lykkes oss å få oppgaven med å utvikle et komplett resultat- og informasjonssystem for lekene. Det vil si en løsning der resultatsystemet og informasjonssystemet er integrert i både en intranett- og en internett-løsning, forteller Håkonsen (bilde). [Bilde: Jan Petter Håkonsen]

Store utfordringer

I dette arbeidet er det viktig for Nova Datasystemer å kvalitetssikre at programvareløsningene fungerer for alle grupper av funksjonshemmede. - Utfordringene er her spesielt store i forhold til blinde og sterkt svaksynte. Vi trengte derfor å knytte til oss kompetanse på dette området, og fant denne hos MediaLT, sier Håkonsen.

Etter Håkonsens oppfatning er det spesielt gledelig at de ikke måtte til utlandet for å finne denne kompetansen. -  Det er moro at vi er to norske firmaer som kan samarbeide om dette, framhever Håkonsen.

Mer informasjon finnes på: Nova Datasystemers hjemmeside

Nyhetsarkiv