Kurs i datakortet for døvblinde

Den siste uken i oktober, gjennomførte MediaLT, i samarbeid med Eikholt (Nasjonalt ressurssenter for døvblinde i Drammen), første del av et datakortkurs.

Skrevet av: Trond Ausland - 07.12.2006

MediaLT tilbyr skreddersydde kurs i IT-sertifikatet datakortet, og ble derfor kontaktet av Eikholt, som hadde brukere med behov for et slikt kurs. I samarbeid med Eikholt, ble det utviklet et opplegg tilpasset brukerne og deres behov. - Jeg er veldig fornøyd med kurset, kommenterer en av deltakerne på kurset, Aslaug Kibsgård .

Utfordrende

[Bilde: Aslaug Kibsgård]

Undervisningen kom i gang siste uken i oktober, og kursdeltakerne ble presentert for et både intensivt og utfordrende undervisningsopplegg, hvor målet var å komme gjennom pensum og test i tekstbehandlingsmodulen på en uke. Dette krevde topp motiverte kursdeltakere med stå-på vilje og fullt fokus. Aslaug hadde noe kjennskap til word og tekstbehandling, men ønsket å tilegne seg enda mer kunnskap og et bevis på hva hun kunne.

For Aslaug var det viktig å ha et nært samarbeid med læreren, fordi hun da hele tiden kunne få tilbakemeldinger på om det hun gjorde var riktig eller galt, og kunne spørre spørsmål med en gang hun lurte på noe. Etter en uke med hardt arbeid og mye kveldsjobbing med pensum og oppgaver, fikk deltakerne bevise hva de hadde lært og fikk bestått med god margin på testene sine.

Annerledes på en positiv måte

- Dette kurset har vært annerledes på en positiv måte i forhold til andre datakurs jeg har vært på. Tidligere har jeg blitt hengende etter de andre og synes det har vært vanskelig å stille spørsmål. Denne gangen har jeg fått gjøre ting i mitt tempo, stille spørsmål og det har vært lettere å følge med i undervisningen. Dessuten har det vært et godt samarbeid mellom deltakerne, og selv om kurset var ganske intensivt, så var det både gøy og spennende å jobbe med de tingene vi lærte. Dette undervisningsopplegget innfridde de forventningene jeg hadde og jeg vil anbefale kurset til andre, framholder Aslaug.

Neste modul og undervisningsperiode i samarbeid med Eikholt, er under utarbeidelse. Vi oppfordrer derfor døvblinde eller andre som har behov for dataopplæring om å ta kontakt med oss.

Nyhetsarkiv

Sorter på tema

Sorter på forfatter