Julegaven 2014 går til forskning

Takk til alle vi har jobbet sammen med i 2014! Vi sender som vanlig ikke julekort eller gaver. MediaLT gir imidlertid en gave til et formål vi synes er viktig. Denne gangen går gaven til øyeforskning.

Skrevet av: Magne Lunde - 15.12.2014

logo rp foreningen

Retinitis Pigmentosa (rp) er den øyesykdommen som gjør at flest unge blir svaksynte og blinde i Norge. Ofte forsvinner det perifere synet først: kikkertsyn. En rekke genfeil kan føre til rp, og det forskes mye for å finne behandlinger. Genforskning, stamceller, medikamenter og kunstig syn er eksempler på hva forskerne jobber med.

RP-foreningens forskningsfond

RP-foreningen i Norge har et forskningsfond. Foreningen mener at dette fondet blir viktig i åra som kommer, og det er en prioritert oppgave å styrke kapitalen. Det vil gjøre det mulig å sende flere leger på internasjonale konferanser, og etter hvert bidra til økt fokus på forskning i Norge.

En hilsen fra oss i MediaLT

Vi synes det arbeidet RP-foreningen gjør er viktig. Det er derfor veldig hyggelig for oss at vi kan bidra litt til at forskningsfondet styrkes! Ta gjerne en titt på foreningens nettsider (rpfn.no), så kanskje du også får lyst til å gi en julegave.

Riktig god jul!

Nyhetsarkiv