Jobbklar-prosjektet: Totalpakke for synshemmede på IKT-område

Utilstrekkelig IKT-opplæring av synshemmmede har lenge vært et kjent problem. I jobbklar-prosjektet skal vi definere og teste ut en totalpakke, som setter synshemmede i stand til å møte de kravene arbeidslivet stiller.

Skrevet av: Magne Lunde - 11.03.2014

Logo NAV Hjelpemidler og tilrettelegging

Jobbklar-prosjektet gjennomføres med støtte fra NAV Hjelpemidler og Tilrettelegging. Hovedmålet i prosjektet er å  definere, utvikle og teste ut en totalpakke for IKT-opplæring, som gjør synshemmede jobbklare.

Prioritert oppgave

Helt siden oppstarten i 1999 har IKT-opplæring av funksjonshemmmede vært en prioritert oppgave for oss i MediaLT. Vi har lenge sett behovet for en systematisk IKT-opplæring av funksjonshemmede på arbeidsområde. Vi håper derfor Jobbklar-prosjektet kan være med på å sikre funksjonshemmede generelt og synshemmede spesielt den opplæringen som trengs.

Teste totalpakken

I prosjektet skal vi utvikle:

  • Kartleggingsverktøy
  • Fagplan
  • Opplæringsmateriell og kursopplegg
  • Test

Etter at denne totalpakken er ferdig utviklet  skal vi teste den med synshemmede i yrkesfør alder. Allerede nå ønsker vi å komme i kontakt med synshemmede som kan tenke seg å delta i prosjektet. Ta kontakt med oss på e-post info@medialt.no elller på telefon 21 53 80 10.

prosjektets nettsider kan du holde deg oppdatert om prosjektet. 

Nyhetsarkiv