Jeg har ønsket meg et tilgjengelig atlas hele livet!

De første norske, talende verdensatlasene er på vei til brukerne! HMS har vist stor forståelse for at dette er et nødvendig og nyttig produkt. Trenger du hjelpemiddelnummer finner du dette i artikkelen.

Skrevet av: Morten Tollefsen - 18.09.2006

"Jeg gleder meg noe helt inn i hampen til å få atlaset! Jeg savnet kart da jeg gikk på skolen, og etter at jeg ble voksen har jeg heller ikke kunnet gjøre meg kjent i verden". Dette sier en av de som nå snart får det taktile verdensatlaset. En annen sier: "Jeg har ønsket meg et tilgjengelig atlas hele livet!". Jeg er selv blind, og faktisk sa jeg det samme selv for et par år siden! Takket være stiftelsen Helse og rehabilitering har en av mine drømmer blitt realisert! Fortsatt skal vi gjøre mere jobb, og dette skal bli et produkt som skal oppdateres, utvides og vedlikeholdes!

Atlaset er veldig omfangsrikt, men likevel enkelt å bruke. I artiklene nedenfor kan du finne beskrivelser av både den taktile platen, kartene og hvordan atlaset brukes. Les dette dersom du har problemer med å bruke vanlige kart: alle, absolutt alle sterkt synshemmede burde få verdensatlaset! Jeg tror også dette kan være et fantastisk hjelpemiddel for dyslektikere og andre mennesker som sliter med å lese vanlig tekst.

Første norske versjon er nå ferdig

[Bilde: TTT med atlasark]

Den første norske versjonen er nå klar. MediaLT, kompetansesentrene og Norges blindeforbund skal også lage mer detaljerte kart over Norge og Norden. De som anskaffer atlaset vil få nye kart tilsendt når de er klare. Vi er også åpne for å lage kart på bestilling, f.eks. bykart, kart over bygninger, kart som viser ruter som skal gåes osv. osv.

Hjelpemiddelnummer

HMS har opprettet hjelpemiddelnummer for den taktile platen og for pakken med kart. For de som ønsker å søke om atlaset kan det være greit å ta med disse numrene i søknaden.

TTT (taktil plate): artikkelnr 141737

Kartpakke (inkl. programvare): artikkelnr 141738

Nyhetsarkiv