Invitasjon til testvisning av Norges første lydtekstede og synstolkede utenlandske film

Synshemmede og dyslektikere inviteres til testvisning av den kritikerroste spanske filmen Den tyske legen. Testvisningen finner sted i MediaLTs lokaler i Jerikoveien 22 i Oslo den 5. november 2014 kl. 18.00.

Skrevet av: Magne Lunde - 12.09.2014

Den tyske legen

Tilretteleggingen av filmen Den tyske legen gjøres som en del av prosjektet UNIverselt utformet FILM (UNIFILM). Et prosjekt som støttes av UNIKT programmet (Deltasenteret).

Vanskelig å lese

For personer med lese- og skrivevansker er det vanskelig å lese tekstingen samtidig som de får med seg handlingen i filmen. Med lydteksting er dette mulig. Lydteksting vil si at tekstingen på filmen leses opp. Dette gjør også at synshemmede kanfå med seg det som blir sagt i en utenlandsk film. For synshemmede er imidlertid også synstolking nødvendig. Denne kombinasjonen av lydteksting og synstolking prøves for første gang ut i Norge i den spanske filmen den tyske legen.

Kritikerrost drama

Filmen Den tyske legen er et kritikerrost drama om en argentinsk families møte med Josef Mengele. Stedet er altså Argentina og året er 1960. Ved en tilfeldighet blir den tyske doktor Helmut Gregor oppmerksom på lille blonde Lillith mens hun leker på stranden. Doktoren fatter en helt spesiell interesse for den unge jenta som han omtaler som "et perfekt eksemplar". Gregor tar inn på hotellet Lilliths foreldre driver, og blir etter hvert familiens venn og lege. Men når det kommer for en dag at doktorens virkelige navn er Josef Mengele, snus livene deres på hodet.

Norsk finansiering

Med finansiering fra Film fra sør og Utenriksdepartementets samarbeidsprosjekt Sørfond, har Norge bidratt vesentlig til realiseringen av filmen. Filmen er imidlertid umiskjennelig argentinsk i tematikk såvel som i de vakre landskapstablåene: Det er et kjent faktum at mange av nazistene som greide å flykte fra de allierte styrkene bosatte seg i Sør-Amerika, og en stor del av dem levde sine siste dager i Argentina. I Den tyske legen bruker Lucía Puenzo denne dunkle epoken i argentinsk historie som utgangspunkt for et gripende og vakkert fotografert drama fylt av snikende uhygge.

Begrenset med plassser 

Siden tilretteleggingen av filmen er den første av sitt slag i Norge, ønsker vi å brukerteste den. Det er imidlertid begrenset med plasser.  Vær derfor rask, hvis du vil sikre deg plasss. Testvisningen finner sted i våre lokaler i Jerikoveien 22 i Oslo den 5. november kl. 18.00.

Meld deg på testvisningen den 5. november.

Dersom du har problemer med påmeldingsskjemaet, kan du ringe 21 53 80 10. 

Nyhetsarkiv