IL-kurs: iPhone

Vil du komme godt i gang med iPhone eller lære om GPS og reise-app'er?

Skrevet av: Morten Tollefsen - 24.09.2013

iPhone 5 med iOS 7.0

Blindemisjonen IL har gitt MediaLT mulighet til å lage læremateriell og tilby gratis iPhone kurs. Dette er absolutt ikke kurs som er ment bare for teknologinerder: de trenger vel ikke kurs. De som deltar på kursene må være forberedt på at det er litt eksperimentering, kanskje særlig med hvor mye tid som egentlig trengs. Du kan melde deg på enten et eller flere av kursene. Påmelding skjer til:

Morten Tollefsen
Tlf: 908 99 305
morten@medialt.no

Alle kursene avholdes i Jerikoveien 22, 1067 Oslo (MediaLTs lokaler).

Kursene er for synshemmede. Vi mener at det ikke vil fungere med mer enn fire deltakere på hvert kurs. Vær derfor snar med påmeldingen. De som får delta får beskjed i god tid.

Les mer om de fire kursene nedenfor.

Grunnkurs

Dette kurset passer for de som nettopp har kjøpt iPhone (eller de som ikke har kommet ordentlig i gang).

Varighet: 4 timer

Du lærer om: VoiceOver (skjermleser), oppsett av Apple-konto, fingerbevegelser, skriving (skjermtastatur, tastatur og eventuelt MBraille), nettverk, kontakter, telefon og meldinger.

Kurs spesielt for blinde: 15. oktober kl. 12-16.

Kurs spesielt for svaksynte: 16. oktober kl. 12-16.

iPhone som reisemedhjelper

For synshemmede kan iPhone være en flott reisemedhjelper. Sjekk når busser og tog går, kjøp billett med telefonen og planlegg reiser. I Oslo-området kan du også følge med på hvilke offentlige transportmidler som kommer til holdeplassen.

Varighet: 2 timer

Du lærer om: Ruter reise, Ruter billett og NSB (dette er tre gratis app'er som vi eventuelt kan hjelpe deg med å laste ned).

Kurs: 28. oktober kl. 13-15

GPS

Det finnes hundrevis av GPS-app'er for iPhone. Noen av disse er laget for synshemmede og andre standard-app'er fungerer bra med tale og forstørring.

Varighet: 2 timer

Du lærer om: GPS-triks, BlindSquare og Navigon (dette er app'er som vi eventuelt kan hjelpe deg med å laste ned).

Kurs: 12. november kl. 13-15

VELKOMMEN!

Nyhetsarkiv