Historisk filmvisning i Bergen

For første gang i norge vises en film med synstolking på kino. Det skjer under Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF), der filmen Vegas vises lørdag 24. oktober kl. 17.00 på bergen kino.

Skrevet av: Trond Ausland - 15.10.2009

MediaLT fikk i oppdrag av BIFF å synstolke filmen Vegas til en egen visning for synshemmede under festivalen. Vi i MediaLT syntes dette var ekstra spennende siden vi tidligere kun hadde produsert synstolking i stereolyd for DVD. Vegas vises på Bergen kino med originallyd og synstolking i full surround. Dette har aldri tidligere blitt gjort i Norge.

Kort om filmen

[Bilde: Scene fra Vegas. Hovedpersonene løper på gata.]

Vegas er historien om Thomas, Marianne og Terje -tre ungdommer som ikke har noe sted å være.

Etter å ha sett sin mor bli banket opp, blir Thomas plassert på et ungdomshjem. Hvor lillebroren hans er vil ingen si, men Thomas har sverget på å finne ham.

På ungdomshjemmet møter han Marianne som nok en gang har føkket opp alt, og Terje som virker som han er fra en annen planet.

De tre har en felles drøm, og sammen legger de ut på en reise fylt av tro, hat og kjærlighet -der ingen kommer dit de hadde planlagt, men alle finner hjem.

Vegas har allerde hatt premiere på kino og har fått strålende kritikker i hele landet. For mer informasjon om filmen, gå til Filmwebs egen side om Vegas.

Godt samarbeide

Innlesingen av synstolkingen er blitt gjort av Helge Jordal, som selv har en rolle i filmen. Det er produksjonselskapet Kong Film, som ordnet innleser. De hadde fokus på å ivareta bergenspreget i filmen og ønsket primært en innleser med bergensdialekt. Vi vil benytte anledningen til å takke spesielt Maria Ekerhovd i Kong Film, våre kontaktpersoner i Storyline Studios for mixingen av lyd, og Geir Elling Eikenes i BIFF, for godt samarbeide.

Vi anbefaler alle som har muligheten til å få med seg filmen Vegas på Bergen Kino lørdag 24 oktober kl. 17.00. Kinoforestillingen er gratis og reservert publikum som er synshemmet.

Til informasjon vil også DVD-utgaven av filmen inneholde det synstolkede sporet i surround når den kommer på markedet.

Nyhetsarkiv