Første synstolkede film på norsk TV

MediaLT har arbeidet for å få sendt synstolket film på TV, og vi er nå derfor veldig glade for at NRK har sagt ja til å sende den norske filmen Tatt av kvinnen med synstolking på NRK1 den 30. desember kl. 15.30.

Skrevet av: Magne Lunde - 12.12.2008

 

Høsten 2007 synstolket MediaLT den første filmen i Norge: Tatt av kvinnen.  Etter dette har MediaLT synstolket ytterligere to norske filmer: SOS svartskjær og Lunsj.

Gode tilbakemeldinger

Alle de tre filmene er synstolket som en del av Lydtekst-prosjektet.I dette prosjektet har vi arbeidet for å få til prøvesendinger med synstolking, og to filmkvelder ble gjennomført for å evaluere synstolkingen som er gjort til nå. Tilbakemeldingene fra deltakerne på filmkveldene var meget gode.

God ide

Underveis i Lydtekst-prosjektet har NRK hele veien vært en god samarbeidspartner. Vi lanserte tanken for dem om å vise en norsk film med synstolking på norsk TV, og svein prestvik i NRK synes dette var en god ide. Heldigvis lot også ideen seg gjennomføre, og den 30. desember kl. 15.30 vises Tatt av kvinnen på NRK1 med synstolking. Det vil si at alle vil få se den synstolkede versjonen, og vi er veldig spent på hvordan ikke-synshemmede vil oppleve en film med synstolking. Tilbakemeldingene vi har fått så langt tyder på at de fleste synes det beriker filmopplevelsen snarere enn det motsatte.

MediaLT håper dette er første skrittet på vei mot at TV-sendinger i Norge synstolkes, og vi vil fortsette vårt arbeid for at dette blir en realitet.

Nyhetsarkiv