Fire synstolkere ansatt

MediaLT satser på å få etablert synstolking som en tjeneste i Norge. Fire synstolkere er nå ansatt.

Skrevet av: Magne Lunde - 15.02.2007

MediaLT går nå i bresjen for å få etablert synstolking som en tjeneste i Norge. Første steg på veien er tatt ved at fire synstolkere nå ansettes.

Synstolking vil kort fortalt si at levende bilder/scener beskrives slik at synshemmede eller andre som har vanskelig med å tolke bilder får med seg det som skjer. Synstolking er relevant både i forhold, til TV, film, kino, teater, dans osv.

Kurs

Utfordringen er hele veien å klare å informere om hva som skjer uten at det opprinnelige lydbildet forringes, og dette er ingen triviell  oppgave. Derfor jobber nå MediaLT med å planlegge det første kurset i synstolking. Det første de fire nytilsatte skal starte med, er å gjennomføre kurset.

Kurset i synstolking er en del av Lydtekst-prosjektet. I dette prosjektet er målsetningen å få til prøvesendinger med synstolking i løpet av 2008.

Mange høyt kvalifiserte

MediaLT fikk mange høyt kvalifiserte søkere til synstolkingstillingene, og hadde derfor et luksusproblem når de fire skulle velges ut. Dette er personene som utgjør det nye synstolkteamet hos MediaLT:

Gro Jahr Huso: 39 år og bosatt på kløfta. Gro er utdannet som kunstner, og ønsker å arbeide med kunst ved siden av synstolkingen. [Bilde: Gro Jahr Huso] 
Magnar Kvalvik: 27 år og kommer opprinnelig fra Årdal i Sogn, men er nå bosatt i Oslo. Magnar har mastergrad i medievitenskap og jobber nå som TV-kommentator. [Bilde: Magnar Kvalvik] 
Ellisif Hals: 26 år og opprinnelig fra Møre og Romsdal, men er nå bosatt i Oslo. Ellisif har en bachelorgrad i kunst og har skuespillererfaring. [Bilde: Ellisif Hals] 
Anders Moe: 26 år og bosatt i Oslo. Anders har bachelor i pedagogikk og skuspillerutdanning, og har hatt en rekke sceneopptredner både som skuespiller og musiker. [Bilde: Anders Moe] 

 

Behov for synstolkoppdrag?

Nøl ikke med å kontakte oss, dersom dere Har spørsmål eller kommentarer til synstolkteamet eller andre av oss i MediaLT. Selv om teamet nå er under opplæring, er det bare å kontakte oss, hvis dere har behov for synstolkoppdrag. Vi ønsker å få tjenesten opp og stå på beina, og den beste måten å gjøre dette på er å komme i gang med praktisk arbeid. Ved å etablere denne tjenesten håper vi å kunne gi synshemmede og andre som har vanskelig med å tolke bilder tilgang til en del av kulturen de til nå har vært utestengt fra.

Nyhetsarkiv