Filmkveld for synshemmede: Kongens nei

I høst synstolket vi storfilmen Kongens nei. Den 22. november inviterer vi synshemmede til å se filmen her i våre lokaler, og vi spanderer gratis pizza.

Skrevet av: Magne Lunde - 25.10.2016

Kongens nei Cover

Filmkvelden gjennomføres som en del av prosjektet Synstolking og strømmetjenester (SOS). I prosjektet tester vi framtidige løsninger for strømming av synstolking.

App for synkronisering 

Løsningen som skal testes på filmkvelden den 22. november er en app for synkronisering av synstolkingen med filmlyden. App'en VoiceVision er utviklet for synstolking på kino, men den fungerer også i forhold til strømmetjenester. VoiceVision foreligger kun på svensk, men et arbeid er satt i gang for å legge grunnlaget for en norsk løsning.

Før filmen starter vil vi gi en innføring i hvordan VoiceVision fungerer. Vi vil også hjelpe de som trenger det med å få installert app'en. Siden en app anvendes, må imidlertid alle som deltar ha med seg enten en smarttelefon eller et nettbrett (for eksempel iPhone eller iPad). Under avspillingen av filmen vil du høre filmlyden i rommet og synstolkingen i øretelefonene som er koblet til smarttelefonen eller nettbrettet.

Påmelding, tid og sted

Dato: 22. november 2016
Tid: 16.00 - 20.30
Sted: Jerikoveien 22 i Oslo (MediaLTs lokaler) 
Meld deg på!
Vi har begrenset med plasser. Det gjelder derfor å være tidlig ute. Har du problemer med å bruke påmeldingsskjemaet, kan du melde deg på ved å ringe 91 79 00 78 (Magne Lunde) eller sende en e-post til magne@medialt.no.

Program

16.00: Gratis pizza. Vi hjelper de som trenger det med å få installert app'en.
17.00: Filmen Kongens nei vises med synstolking.
19.30: Pause
19.45: Evaluering av synstolkingen og bruk av app'en
20.30 Slutt

Vi har laget en beskrivelse av hvordan du bruker app'en VoiceVision for å se film og serier på strømmetjenester.  Det beste er om du leser beskrivelsen og installerer app'en før du kommer.

Nyhetsarkiv