Fantastiske dokumenter

For de som vil produsere innhold for alle!

Skrevet av: Morten Tollefsen - 03.08.2020

Bokomslag: Gode dokumenter

«Fantastiske dokumenter» er arbeidstittelen på en ny bok. Egentlig ikke helt ny fordi det er andre utgave av boka «Gode dokumenter – Universelt utformet». Med arbeidstittelen vil vi prøve å signalisere at dokumenter som kan brukes av alle er fantastiske. OK, det kommer selvsagt også litt ann på selve innholdet, da. Prosjektet har fått støtte fra UnIKT.

Morten Tollefsen mfl. ga ut boka «Gode dokumenter» i 2015. Målet med boka var å hjelpe innholdsprodusenter med å lage universelt utformede dokumenter. Dette ble en suksess i den forstand at boka nå er utsolgt. Det har skjedd mye utvikling på fem år. Det er derfor et stort behov for å skrive om boka, både med tanke på standarder, framgangsmåter og verktøy. Web-baserte apper er mer aktuelt, både lesing og skriving på nettbrett og mobil er viktigere og selvsagt har det kommet mye ny funksjonalitet for eksempel i forhold til samhandling.

Fantastiske dokumenter skal først og fremst bli en nyttig, praktisk og lettlest bok. Målet er at den skal gjøre en forskjell: hjelpe de som ønsker at det de produserer blir best mulig for flest mulig! Framgangsmåtene vil være med Microsoft 365, men teknikker og tankemåter vil også kunne brukes i annen programvare for å lage tekstdokumenter, regneark, presentasjoner og så videre. Husk at du finner en egen Microsoft 365-side på SmartJa.

Ta gjerne kontakt med prosjektleder Morten Tollefsen hvis du har forslag til innhold, kan være behjelpelig med å lese deler av boka og kommentere eller liknende:
Epost: morten@medialt.no
Mobil: 90899305

Nyhetsarkiv

Sorter på tema

Sorter på forfatter