Fagseminar om DAISY

Et seminar for universitet/høyskole om tilrettelegging av studiemateriell.

Skrevet av: Magne Lunde - 26.08.2010

DAISY (digitale multimediabøker)har åpnet opp helt nye muligheter for mennesker som av ulike årsaker har vanskeligheter med å lese ”det trykte ord”. Både blinde og svaksynte, dyslektikere med flere kan ved hjelp av DAISY sikres en likeverdig tilgang til faglitteratur. Det er imidlertid svært viktig at høyskoler og universiteter har tilstrekkelig kunnskap om hvordan faglitteratur kan tilrettelegges for mennesker med spesielle behov. Dette fagseminaret ønsker å bidra til en slik kunnskap.

Adaptor og MediaLT har gleden av å invitere til et fagseminar om DAISY den 22. september kl. 12.00 – 15.00 i MediaLTs lokaler i Jerikoveien 22 i Oslo. Fagseminaret er gratis og gir deg en unik mulighet til å få en faglig oppdatering på området.

Program

12.00 - 12.45: DAISY er et flott format for alle!

DAISY-bøker har et helt spesielt potensiale. De kan brukes av alle. Les teksten, hør teksten eller gjør begge deler samtidig.

Du får en innføring i hva DAISY er og hvor enkelt det er å bruke denne typen bøker. Alle studenter kan bruke DAISY, og for mange vil multimedia-bøker bety en helt ny skolehverdag.

12.45 - 13.00: Pause

13.00 - 13.45: Avspilling

Mennesker har ulike forutsetninger og behov. Derfor finnes det mange måter å bruke DAISY på! Du får demonstrert programvare for Windows og spesielle DAISYavspillere. Vi viser deg også hvordan bøkene kan spilles av på mobiltelefon eller vanlige MP3-spillere.

13.45 - 14.00: Pause

14.00 - 14.45: Det er enklere enn du tror å lage læremateriell som alle kan bruke.

Bøker med tekst, bilder og lyd kan lages med et par tastetrykk eller noen klikk med musen. Du får en innføring i hvordan ulike formater kan konverteres til multimediebøker! I tillegg til tekst og bilder brukes syntetisk tale.

Påmelding:

E-post lw@adaptor.no eller telefon 23 21 55 58.

Påmeldingsfrist er den 15. september.

Nyhetsarkiv