Eurochance 2 prosjektet er i gang !

MediaLT er invitert som prosjektpartner til å delta i det EU finansierte prosjektet Eurochance 2. Dette er en oppfølging av prosjektet Eurochance som arbeidet med å utvikle tilrettelagt online språkopplæring for synshemmede.

Skrevet av: Roar Nordby - 31.10.2007

Eurochance prosjektet som du kan lese mer om her ble avsluttet i mars 2006 og resulterte i tilgjengelige online språkkurs i engelsk og tysk for både middels og avansert nivå.
Kursene for middels nivå er laget for tsjekkisk, tysk, engelsk, slovakisk og spansk i tillegg til norsk. Kursene for avansert nivå finnes bare i kursets språk (engelsk og tysk).
Kursene kan gjennomføres online men kan i tillegg lastes ned slik at de kan brukes når en ikke sitter med nett-tilgang. Ytterligere informasjon samt selve kursene kan du finne på denne adressen http://eurochance.brailcom.org/.

Oppfølgeren

Eurochance 2 startet opp 15.oktober 2007 og skal vare i 2 år. Prosjektet har som mål å utbygge eksisterende kurs som ble laget i Eurochance, til å inkludere italiensk og spansk. Disse skal også foreligge i både middels og avansert nivå. I tillegg skal kursene for middels nivå lages for fransk, italiensk, portugisisk, polsk, ungarsk og rumensk. Kursene i middels nivå (intermediate) vil da være tilgjengelige i hele 12 språkversjoner. De avanserte kursene (advanced) vil (som i Eurochance) bare lages for kursets språk. I tillegg skal det utarbeides undervisningsmateriell og metodiske verktøy til støtte for lærerne i online kursene.


Kurs i Norge

Mot slutten av prosjektperioden skal det gjennomføres kurs for synshemmede i hvert av de 4 språkene. Kursene skal holdes i 5 land, deriblandt Norge, og skal holdes av synshemmede.
Dette vil etter planen finne sted i 2009. Vi kommer tilbake til tid og sted når dette nærmer seg.


Partnere

Prosjektet ledes av Brailcom og øvrige partnere er Lawton Language School, TK Formazione, Slovak Blind and Partially Sighted Union og MediaLT.

Nyhetsarkiv