Du bare må han: PLEXTALK Linio Pocket

Dette er helt rått! Kan en DAISY-spiller egentlig bli bedre? Det vil tiden vise, men akkurat nå er Plextalk Linio Pocket det beste du får kjøpt for penger!

Skrevet av: Morten Tollefsen - 15.11.2012

PT Linio Pocket fra siden

Shinano Kenshi, som lager Linio, sier at dette er verdens første bærbare online DAISY avspiller og opptaker. Marc Van der Aa i Shinano Kenshi er tydelig fornøyd og han sier: "Dette er den beste DAISY-spilleren vi noen gang har laget!"

Spilleren er utviklet spesielt for synshemmede og andre med leseproblemer. Men, du trenger ikke å ha leseproblemer for å digge denne nye spilleren! Den er rett og slett suveren for alle som liker å høre på bøker, musikk, nettradio, podcaster osv. Linio er i tillegg en proff digital opptaker (kan til og med lage fullgode daisy-bøker)!

Med innebygget talesyntese kan du få lest opp en rekke andre formater, f. eks: Word, PDF, EPUB og tekst.

Lett og hendig

Linio er blå, lett og tynn. Spilleren har internminne på 8GB, så du kan laste ned mye innhold uten å bruke minnekort!

Online

CD er på vei ut. Nå kan du laste ned både bøker og annet innhold rett til spilleren. Det som trengs er et trådløst nettverk.

For å laste ned bøker brukes DAISY online. En slik tjeneste finnes blant annet i Finland, Nederland, Danmark, Belgia og Japan. NLB kommer også snart på banen, så bare gled deg!

Linio Pocket kan også brukes for å høre på tekstdokumenter, podcast'er og nettradio!

Skikkelig kvalitet

PT Linio Pocket forfra

Linio Pocket er ekstra beskyttet mot støt. Anbefaler selvsagt ingen å prøve, men Linio har tålt tester der den slippes fra 1,5 m og ned på et stålgulv. Tastene er i tillegg beskyttet mot vætskesøl.

Lyd er viktig på lydbokspillere!

Acapela talesyntese brukes for opplesing av meldinger og tekst. Plextors teknologi gjør at endring av avspillingshastighet skjer med minimalt kvalitetstap, og den innebyggede høyttaleren er spesiallaget for å formidle menneskestemmer på en god måte.

Den innebyggede mikrofonen har automatisk regulering av opptaksvolum. Foretrekker du å bruke en ekstern mikrofon er selvsagt dette også mulig.

Tilkobling til PC

Plextalk Recording Studio (PRS) følger med Linio Pocket. Med dette programmet kan du spille inn og redigere DAISY-bøker. Programvaren er gratis for de som kjøper Linio.

Windows Utforsker brukes for å slette, kopiere og flytte innhold. Du får også med et eget verktøy for å håndtere innhold: Plextalk Transfer Software.

... og ikke nok med det

Joda, de som har prøvd en eldre Pocket kjenner seg nok igjen. Her er både alarm, kalender og de andre funksjonene på plass. Min desiderte favorittspiller har i mange år vært Plextalk Pocket, men nå finnes det en spiller som er enda bedre: Plextalk Pocket Linio! Løp og kjøp!

Nyhetsarkiv