DAISY rett fra Word: enklere blir det aldri!

Dolphin Producer er et verktøy som lager fulltekst DAISY-bøker (digitale lydbøker) rett fra Word. Producer er så enkelt at alle kan bruke det på 5 min, og resultatet, dvs. DAISY-boka blir helt proffesjonell.

Skrevet av: Morten Tollefsen - 13.12.2005

Word er verdens mest brukte tekstbehandler. Det er derfor utrolig spennende og ikke minst nyttig å kunne lage DAISY-bøker med Word som utgangspunkt! Nå er dette mulig, og en enklere løsning kan vi vanskelig tenke oss!

Hvem kan ha nytte av Dolphin Producer?

Det er nesten fristende å si at alle kan ha nytte av dette produktet! Det gjelder i alle fall de som alt bruker DAISY, og vi tror Producer vil gjøre at enda flere vil få glede av digitale multimediabøker!

Lærere og elever med behov for tilrettelagt materiell: Nå kan læreren lage lydbok av kompendier, notater, stiloppgaver, ... Alt som elevene trenger å lese! Det eneste som trengs er et Word-dokument! I tillegg tyder veldig, veldig mye på at DAISY fulltekstbøker også er nyttige for lesetrening.

Synshemmede og andre som bruker DAISY: Lag en DAISY-tittel, les materiellet på bussen, når du tar oppvasken, når du vil gjøre notater mens du hører på osv. osv.

Hvis lyd er best, eller kombinasjonen tekst/lyd: Hvis det er enklere å høre på dokumenter enn å lese dem, eller dersom kombinasjonen tekst/lyd er best - da gir Producer helt nye muligheter.

Bøker med både tekst, bilder og tale

DAISY boka som blir laget inneholder både tekst, lyd og tale. Du har flere valgmuligheter, f.eks. om boka skal understreke (synkronisere) opplesing av ord, setninger eller avsnitt. Videre kan du velge hvilken tale-syntheziser som skal brukes, hastighet, skrifttype og størrelse osv.

Egen verktøylinje og meny i Word

Etter å ha installert Dolphin Producer får du en egen verktøylinje i Word. De samme valgene er tilgjengelig fra en meny.

Slik lager du en DAISY fulltekst bok:

  1. Hent inn et Word-dokument
  2. Velg "Lagre DAISY-bok" fra menyen (eller bruk tilsvarende verktøyknapp

Dette følger med

  • Dolphin Producer
  • Nora (norsk tale)
  • EaseReader (avspillingsprogram for DAISY)

Dolphin Producer vil gjøre det mye enklere å lage fulltekst DAISY-bøker, og ikke minst vil dette verktøyet gjøre at mange vil få bedre tilgang til mer informasjon!

Nyhetsarkiv